Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Burgerz Delft

Posted by Roy On November - 2 - 2011

Een goeie hamburger is heerlijk. Vers brood, verse groenten, lekkere saus en bovenal kwaliteitsvlees maken een hamburger tot een echt genot waar ik flink van kan gaan zitten watertanden.

Toen Gerard op Facebook een bericht plaatste dat hij ergens in Brabant heerlijke burgers had zitten eten ging het balletje rollen. Met wat andere oud-huisgenoten spraken we in Delft af bij het nieuwe Burgerz aan de Oude Delft. Ik kende heel die toko niet, maar ik ben er inmiddels fan van!

De inrichting van Burgerz is een beetje hip en lijkt daarmee totaal niet op andere, soortgelijke restaurants. Geen houten stoelen dus, maar leren banken en hoge tafels en stoelen. Dat lijkt oncomfortabel, maar ik heb wel prima gezeten eigenlijk. Het belangrijkste zijn echter de burgers natuurlijk. Deze kosten 10 tot 18 euro, afhankelijk van welke je kiest. Ik heb gekozen voor de M.O.A.B. een haast perfecte burger met alles erop en eraan (maar dan zonder augurk)! Het leuke bij Burgerz is dat je een aantal zaken kunt kiezen. Naast de optie rare-medium-well done kun je kiezen op wat voor brood de burger komt en welke side dishes je erbij wil hebben.

Toen de burger eenmaal voor mijn neus stond moest ik even goed kijken hoe te beginnen. Er zit een stokje in om hem bij elkaar te houden, maar met stokje eten is lastig. Zonder stokje is het weer lastig vasthouden en valt er van alles tussenuit. Uiteindelijk moet je jezelf daar gewoon bij neerleggen, netjes eten lukt niet. Bij een burger die zo goed smaakt maakt het ook allemaal niet uit. De meegeleverde frietjes waren overigens ook goed gebakken!

Zondag de 13e ga ik weer!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.