Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Kirby Mass Attack

Posted by Roy On November - 28 - 2011

In Kirby Mass Attack wordt de schattige Kirby betoverd en opgedeeld in tien kleinere exemplaren. Om de vloek te verbreken moet je het opnemen tegen de heks die hier verantwoordelijk voor is. In je eentje gaat dit echter niet lukken, dus moeten alle tien Kirbies samenwerken. Een level begin je in je eentje en door het eten van genoeg fruit komt er steeds een Kirby bij. Het eten van fruit is belangrijk want voor sommige obstakels en vijanden heb je een minimaal aantal Kirbies nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een obstakel dat heel blijft als er vier Kirbies aan hangen, maar bezwijkt onder het gewicht van vijf Kirbies.

Je bestuurt de zwerm Kirbies geheel met de stylus. Jij tikt waar ze heen moeten lopen of je zwiept ze de lucht in om ze ergens heen te laten springen. Mocht er een lastiger stuk aankomen dan kun je een blauwe ster laten verschijnen om daarmee alle Kirbies tijdelijk door het level te laten zweven.

Tien keer zoveel fun!
Meer is niet altijd beter, maar bij Mass Attack is dat zeker wel het geval! Doordat je tot tien Kirbies tegelijk bestuurt moet je goed opletten wat je doet. Het voelt wat dat betreft een beetje als een combinatie tussen een klassieke Kirby-platformgame en Pikmin, zeker als je de Kirbies richting grote monsters gooit om ze te verslaan. De vijanden en obstakels worden ook steeds groter waardoor je steeds meer roze dikzakken nodig hebt om een level te voltooien. Aan het begin van een level wordt ook aangegeven hoeveel Kirbies je nodig hebt om dat level te spelen. Heb je er niet genoeg omdat er een aantal zijn doodgegaan dan zul je even terug moeten om wat extra fruit te eten.

Als je met een grote posse bent is de game an sich vrij gemakkelijk. De vijanden zijn redelijk simpel verslagen, en je hoeft niet te kijken op een Kirby meer of minder. Met minder Kirbies tot je beschikking moet je iets voorzichtiger doen maar ook dan zal je nergens echt in de problemen komen. Ik ben in alle levels die ik tot nu toe gespeeld heb niet één keer afgegaan en heb zelfs steeds minstens brons gehaald als waardering. Deze krijg je voor het voltooien van een level zonder een Kirby te laten sterven. Zonder dat de game moeilijk is blijft het echter toch uitdagend. Meer dan in andere games wil ik goud halen en alle verstopte medailles blijven me ook steeds roepen om terug te komen!

En dat is nog niet alles…
Naast de gewone levels is er ook belachelijk veel vrij te spelen. Voor elke vijf Kirby-medailles die je vindt in de levels krijg je een beloning in de vorm van een nieuwe minigame. Er is bijvoorbeeld een whack-a-mole-variant en je kunt gaan flipperen met Kirby. Vooral het flipperen viel me in positieve zin op omdat je naast de kast ook nog eens eindbazen hebt die je al flipperend moet verslaan. Deze minigame is dus uit te spelen en dat lukt je waarschijnlijk niet in één keer! Het totaal aan vrij te spelen awards en minigames is ook erg hoog waardoor je naar medailles blijft zoeken. De game krijgt zo enorme replaywaarde en een lange houdbaarheid.

Conclusie
Zoals je nu alvast al wel gezien hebt scoort Kirby Mass Attack hoog, erg hoog. Ik kan echter niet anders dan een dergelijk cijfer toekennen aan deze game. In alle opzichten doet de game precies wat er van een game verwacht wordt: zorgen voor plezier. Naast de gigantische leuke maingame zit de game ook tjokvol met andere zooi en dit gaat je geheid weken bezighouden. Dit najaar staan de verkooplijsten vol met bloedserieuze games als Call of Duty, Dark Souls en Skyrim, maar Kirby verslaat ze wat mij betreft allemaal met gemak. Pure fun en een aanrader voor iedereen met een DS of 3DS! [9]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.