Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Cars 2 3DS

Posted by Roy On December - 4 - 2011

In de game volg je logischerwijs het verhaal van de film, wat betekent dat je met McQueen races gaat rijden en met de andere personages opdrachten moet uitvoeren. Er zijn bijvoorbeeld spionagemissies waarbij je naar een doel moet rijden zonder op te vallen of Takel moet afkoelen nadat hij het ‘pistache-ijs’ gegeten heeft. Het verhaal is helaas wel een beetje warrig in de game verwerkt en komt soms onlogisch over omdat je stukken mist. Tijdens de Grand Prix in Japan heeft Takel in de film namelijk contact met McQueen wat niet goed verloopt, maar in de game wordt dat weg gelaten. Wel krijg je de dramaQueen-conversatie na afloop van die waarin hij Takel een beetje loopt af te zeiken. Heel vreemd.

Een ander minder punt van de game is dat het grafisch weinig voorstelt. Waar de film werkelijk één van de mooiste 3D-animatiefilms aller tijden is, is de game maar lelijk. Het lijkt soms meer op een veredelde DS-game dan een game voor Nintendo’s nieuwste. Het 3D-effect kan daar dan weinig meer aan goedmaken.

Hey! Let op mijn lak!
Cars 2 is vertaald naar het Nederlands, zowel het menu als de gesproken teksten. Hiermee is de game natuurlijk erg geschikt voor de jongere gamer, ware het niet dat de gameplay totaal niet meewerkt. De racemissies met McQueen zijn nog wel te doen, maar sommige spionagemissies zijn volstrekt onduidelijk.

Beelden van NDS-versie, 3DS-versie is nagenoeg hetzelfde

De verdeling tussen race- en spionagemissies is ongeveer 65% – 35%, waarbij de races best leuk om te spelen zijn. Wel moet je even vergeten dat je als stuiterende blokken over het circuit schuift. Het is immers een game voor kinderen en dan hoef je niet zo nauw te kijken wat dat betreft.

Vervelender zijn de andere missies die je moet spelen, met bijvoorbeeld de spion, of Takel. Een voorbeeld is een missie waarbij je als Takel over een vliegveld rijdt en moet zorgen dat je niet gespot wordt. Het is de bedoeling dat je op gepaste afstand van je voorganger rijdt én de zoeklichten omzeilt. De snelheid van de voorganger en het patroon van de zoeklichten is zo ingesteld dat ik steeds op hetzelfde moment gespot werd. Enorm frustrerend en de missie was enkel te behalen door je voorganger weg te laten rijden en meer afstand te nemen. Ik stond bijna op het punt om de game het raam uit te gooien.

Conclusie
Cars 2 voor Nintendo 3DS lijkt een beetje een opgepoetste DS-game en is niet echt de moeite waard. De achtjarige buurjongen zal het misschien wel leuk vinden, maar buiten die diehards op de basisschool zal niemand er veel plezier aan beleven.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.