Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Lang leve smartphone-gaming!

Posted by Roy On December - 18 - 2011

Sinds de aankondiging van Nokia en Microsoft weet ik al dat ik in 2012 ook overstap, en hoewel ik in eerste instantie niet heel enthousiast was sloeg mijn mening langzaam om. De plannen die Microsoft heeft met Windows 8, Windows Phone en Xbox Live zijn zo goed dat ik eigenlijk NU al helemaal over wil. De complete integratie van al die systemen met elkaar lijkt me geweldig. Helaas zit ik nog vast aan een contract en vind ik een telefoon kopen zonde van het geld.

Een deel van de integratie tussen de verschillende platformen kunnen we nu al zien met het nieuwe dashboard voor je Xbox 360 en de Xbox Companion-app voor je telefoon. Met je telefoon kun je nu je Xbox bedienen zonder ze op hetzelfde netwerk te hebben. Alles werkt heerlijk en zonder moeilijke instellingen: app downloaden, Xbox authorizeren voor de app en gaan met die banaan! Ik wil het echter over het gamen op een Windows Phone hebben!

Het grootste deel van de games is nu nog het bekende smartphone-zooitje met Angry Birds en Fruit Ninja als populaire games. Dit keer zijn ze echter mét achievements te spelen! Alles wat je speelt wordt gekoppeld aan je Xbox Live-profiel en men kan dus zien wat ik speel en hoe ver ik ben. Dat is voor Xbox 360-games erg motiverend en op je mobiel werkt het net zo.

De game die mij echter écht het licht heeft doen laten zien is geoDefense. Dit is een tower defense-game die erg goed is uitgewerkt en een heerlijk grafisch jasje heeft. Het zou zo een broertje van Geometry Wars kunnen zijn! Ik ben echt helemaal verslaafd aan de game en elke vrije minuut probeer ik even een level uit te spelen. De balans tussen uitdaging en voldoening is nagenoeg perfect: sommige levels lijken onmogelijk na de derde wave totdat je doorhebt welke combinatie torens zorgen voor een goede verdediging.

Iedereen met een Windows Phone en deze game, voeg mij toe aan je vriendenlijst. Ik wil opscheppen met mijn geweldige scores! Mijn gamertag is NotoriousRoy.

GeoDefense zorgt er overigens ook voor dat mijn gigantische handheld backlog nog langer blijft liggen. Zelfs met Mario 3D Land op de stapel… Natuurlijk werkt lang niet elk genre op een mobiele telefoon, maar als het wel werkt is het awesome! Ik kijk nu al uit naar andere Windows Phone-toppers!

-
1 Response so far
  1. Nokia Lumia 800 | Roy-O-Rama zei,

    […] ook de gratis games als mijnenveger. Enkele populaire titels die op dit moment te spelen zijn, zijn geoDefense, Angry Birds, Tentacles, Kinectimals en Plants vs Zombies. Allemaal komen ze mooi in het Xbox […]

    Posted on April 23rd, 2013 at 02:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.