Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Ultimate Bass Fishing

Posted by Roy On December - 3 - 2011

Vissen. Het is maar een rare hobby/sport. Je zit urenlang aan de waterkant een beetje voor je uit te staren in de hoop een flinke vis aan de haak te slaan. Een plant zien groeien is vaak nog interessanter… Toch zijn er miljoenen mensen die dit doen en dat heeft weer geleid tot talloze games waarin je kunt gaan vissen.

De bekendste is misschien SEGA Bass Fishing die op Dreamcast geleverd werd met hengelaccessoire. Ook op Wii zijn ze redelijk populair vanwege de motioncontrols en hengelaccessoires. Ultimate Bass Fishing voor Nintendo 3DS heeft, gelukkig, geen extra accessoires en is puur met de normale knoppen te spelen.

Je begint de game in het beginnersgebied waar niet al te grote en zware vissen zitten. Stap voor stap krijg je uitgelegd hoe je de boot bestuurt, hoe je de hengel uitwerpt en hoe je de lijn weer inhaalt. Na ruim tien minuten had ik nog steeds niets gevangen, of überhaupt ook maar een vis aan de haak zien hangen, dus ik was er al bijna klaar mee.

You’re doing it wrong!
Toen bleek echter dat ik simpelweg op een verkeerd stuk zat te vissen. Via je radar kun je vooraf een beetje bepalen waar vissen zitten en hoe diep. Met verschillende soorten aas en trekjes aan de hengel kun je hun aandacht vervolgens trekken. Nadat dit eenmaal duidelijk was ving ik de ene baars na de andere.

Al snel was een top 3-notering in de Beginner’s Cup binnen en kon ik door naar andere lokaties en moeilijkere toernooien. Vanaf dat moment heb je ook veel meer mogelijkheden wat betreft aas en hengels. Verschillende vissen reageren namelijk anders op verschillende soorten aas. Na wat experimenteren hiermee kon ik ineens veel meer soorten vis ophengelen!

Ruime keus
In totaal zijn er meer dan vijfhonderd beschikbare soorten aas, hengels en haspels in de game waardoor je nagenoeg eindeloos kan variëren. Je kunt meedoen met 45 toernooien en er is een optie om vrij te vissen, zonder tijdslimiet. Qua herspeelbaarheid en houdbaarheid zit het hier wel goed dus.

Een ander positief punt van de game is dat de graphics eigenlijk wel in orde zijn. Op de screenshots en in de trailer vond ik het er vrij grof uit zien, maar met de 3D-slider op max gaat er een nieuwe wereld open lijkt het wel. Het is geen Zelda of Mario natuurlijk, maar de omgevingen zijn vrij realistisch weergegeven.

Alle positieve punten verhullen het grootste nadeel van de game echter niet… Het blijft een game waarin je vist, en vissen is saai. Er is een kleine sprong in plezier als je het eerste toernooi wint en je steeds meer opties vrijspeelt, maar daar blijft het bij. Er is geen groots episch verhaal, er zijn geen uitdagende eindbazen en je intelligentie wordt ook niet op de proef gesteld. Als game is het dus niet zo boeiend, ondanks de vele positieve punten.

Conclusie
Nu ik een paar uur heb zitten hengelen moet ik bekennen dat het allemaal niet zo dramatisch is als ik vooraf dacht. Ultimate Bass Fishing is goed uitgewerkt: er zijn heel veel opties en mogelijkheden, het ziet er prima uit en laat zich goed besturen. Desalniettemin is het gewoon wat saai allemaal. In een bootje zitten staren naar je dobber moet echt je ding zijn wil je dit een leuke game vinden.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.