Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

2012, jaar van de RPG’s

Posted by Roy On January - 13 - 2012

Tot nu toe was deze generatie niet heel geweldig wat betreft RPG’s. We hebben Xenoblade, Lost Odyssey, Tales of Vesperia, Final Fantasy XIII en natuurlijk Fallout 3/New Vegas, maar daar blijft het bij. Aangezien de 360 al in 2005 in de winkels lag is dit een magere score. Het lijkt er echter op dat we dit jaar het aantal goede RPG’s kunnen gaan verdubbelen!

Als eerste verschijnt natuurlijk Final Fantasy XIII-2 en volgens degene die de game al hebben gespeeld in het Japans, of aan de demo hebben geproefd, is deze op alle fronten beter. Omdat ik XIII zelf al erg goed vond is dit natuurlijk goed nieuws. Begin februari verschijnt de game en de limited collector’s edition staat al in pre-order! Zin in!

Vlak na XIII-2 verschijnen The Last Story voor Wii en Tales of Graces F voor PS3. Beide games zien er ook fantastisch uit en beide games wil ik heel graag hebben. Hoe we dat gaan rijmen met het feit dat ik geen games koop weet ik nog niet, maar dat komt wel goed. Weer iets later komt The Witcher II uit voor Xbox 360. Deze RPG is net als het eerder genoemde Fallout een andere vorm RPG, gemaakt door Westerse developers, maar het ziet er prachtig uit. Iedereen die de game op pc al gespeeld heeft is erg lovend! Het komt mij over als een volwassen Fable en dat is precies wat ik zoek dit jaar als afwisseling van de Japanse RPG’s.

Aan het eind van het jaar krijgen we Ni no Kuni. Deze RPG is de liefdesbaby van Level-5 (bekend van Professor Layton) en Sutdio Ghibli (bekend van Nausicaa en Spirited Away). Grafisch is het een animatiefilm waarin je zelf kunt rondlopen. Qua gameplay zijn de verhalen een beetje gemixt en wordt er vooral geklaagd over het feit dat de game wat traag is, maar ik overleef dat wel denk ik.

Deze vijf RPG’s zorgen er voor dat 2012 een fantastisch jaar wordt en dan hebben we het nog maar over één enkel genre… Tel daar titels als Bioshock Infinite en The Last of Us bij op en we krijgen misschien wel het beste jaar ooit. Alweer. Mooie tijden om videogames als hobby te hebben.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.