Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

CES 2012

Posted by Roy On January - 12 - 2012

Gaming wordt steeds groter nu smartphones en tablets bijna normaal goed zijn geworden en dat betekent dat we meer en meer gadgets zien die zich richten op gaming. Een aantal van deze gadgets zal ik uitlichten in deze blog. Zaken als navigatie, tv’s en ander leuk spul past niet echt op Roy-O-Rama op dit moment.

We beginnen met Nintendo. Zij zijn geen gebruikelijke bezoeker, maar ze wilden graag hun Wii U laten zien. Er werd niets getoond of verteld dat ook niet al op de E3 in 2011 is getoond of verteld, maar het feit dat ze aanwezig zijn vind ik leuk. Wel zei baas Reggie dat er gedurende 2012 nieuws gaat komen m.b.t. de nieuwe spelcomputer van Nintendo. Ik ben benieuwd!

Op het gebied van smartphones was het vooral Nokia dat een grote aanwezigheid had. Ze kondigden de Lumia 900 aan, de grote broer van de Lumia 800. Dit keer zitten er wel een gyroscope, front facing camera en LTE-ondersteuning in. Tevens is het scherm groter en de batterij krachtiger. Qua specificaties en features dus alvast een stap in de goede richting. Nu nog een dikke camera-lens (beter dan bij mijn huidige N8), NFC en een FM-transmitter! Daarnaast toonde Nokia een aantal apps die we kennen uit Nokia Beta Labs voor Symbian als Nokia Transport en Nokia City Lens.

Een ander interessante speler is en blijft Android. Ze zijn nu bezig om Android 4.0 overal uit te rollen en dat ziet er allemaal best slick uit, ondanks dat de GUI wat ouderwets begint te worden. De tofste telefoons die getoond werden zijn een Polaroid camera-met-telefoon en de Sony (ja, echt waar) Xperia S.

De meest opvallende aankondigingen kwamen echter uit de hoek van de tablets. Er zwerft al een gerucht over de volgende Xbox die mogelijk iets met/als tablet gaat doen en we hebben natuurlijk de Wii U die een tablet-achtige controller krijgt, maar er zijn nu twee nieuwe apparaten aangekondigd die zich ├ęcht richten op de combinatie tablet en gaming.

De eerste is Razer die met Project Fiona een heuse Windows 8-computer wil bouwen in een tablet en daar twee controllers aan hangt. Het apparaat krijgt een 10″-scherm en moet alle hedendaagse pc-games kunnen draaien. De prijs blijft volgens Razer onder de 1000 dollar. Hoewel Project Fiona erg lelijk is vind ik het wel een interessant ding. Echt draagbaar is het niet, maar op de bank gamen terwijl andere mensen bijvoorbeeld tv kijken of een boek lezen is geen probleem!

De tweede speler is de WikiPad dat in principe een gewone tablet is, maar meegeleverd wordt met opklikbare controller-unit. De layout van de knoppen lijkt erg op die van de Xbox 360 wat een goed gegeven is. De WikiPad draait op Android 4.0 en kan 3D-beelden tonen zonder dat daar een bril voor nodig is. Ook hier hebben we op papier een erg leuk apparaat, maar helaas schijnt de controller-unit op dit moment nog niet te werken… Beetje jammer.

Al met al vond ik de afgelopen CES een leuke beurs waar interessant nieuws vandaan is gekomen. Het is geen E3, maar zo in het begin van het jaar geeft het wel een aantal leuke gadgets om voor te sparen dat jaar!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.