Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

De games van Windows Phone

Posted by Roy On January - 2 - 2012

Een aantal games kent iedereen inmiddels wel, Angry Birds, Fruit Ninja en Mijnenveger zullen we dus niet gaan bespreken. Ook geoDefense heeft al in de spotlights gestaan. We gaan in deze special specifiek kijken naar games die exclusief voor Windows Phone zijn en niet op andere smartphones draaien.

ilomilo, €4,99
ilomilo is een puzzelgame waar je twee personages bestuurt: ilo en milo. De twee vrienden raken elkaar op de een of andere manier altijd kwijt en moeten via vreemde platformpuzzels elkaar weer zien te vinden. In een Mario Galaxy-achtige wereld loop je over de blokken heen naar elkaar toe. Obstakels overkom je door goed na te denken en samen te werken. Onderweg verzamel je kristallen en om een level helemaal uit te spelen red je ook nog de drie Safkas.

Naast het feit dat de gameplay lekker uitdagend is, is ilomilo ook gewoon extreem tof. De game ziet er namelijk prachtig uit en de muziek en geluidjes zijn erg cute. Je vriendin zal ook snel verliefd worden op beide personages waardoor je jouw telefoon vaak kwijt zult zijn.

Fable: Coin Golf, €2,99
Fable: Coin Golf wordt omschreven als een combinatie van traditionele Britse pub-games als Shove Ha’Penny, Bar Billiards en Skittles en moderne puzzelgames die gebaseerd zijn op skills. Simpel gezegd is het echter gewoon sjoelen met obstakels. Het is de bedoeling dat je jouw schijf door het level heen schuift en het einde bereikt met een minimaal aantal punten. Je begint bijvoorbeeld met 1000 punten, elke worp kost je 100 punten en je moet er 750 overhouden. Onderweg kun je punten verzamelen door over munten heen te schuiven of vijanden te verslaan. De eerste levels zijn natuurlijk vrij simpel en leren je de basics, maar al snel wordt het lastiger.

Het leuke van Coin Golf is dat de game helemaal gebaseerd is op Albion. In de drie hoofdstukken (totaal vijftien levels) kom je onder andere op lokaties als Bowerstone en Brightwall. Ook wordt er een verhaal verteld als inleiding op de hoofdstukken welke enigszins gebaseerd zijn op Fable III. De verzamelde munten kun je daarnaast meenemen naar Fable III op Xbox 360 of pc zodat je onderweg rijker kunt worden in de game.

Fable: Coin Golf is een vrij aardig spelletje voor onderweg, maar ook niet meer dan dat. De setting is natuurlijk erg leuk, net als het feit dat je geld kunt verdienen voor zijn grote broer op Xbox 360, alleen is dat niet genoeg. Qua gameplay blijft het een beetje mager en dan is de prijs van bijna vijf euro gewoon te veel.

OMG, €2,99
OMG, wat staat voor Our Manic Game, is een top down shoot ‘m up van Arkedo. Dat alleen was voor mij al reden om de game te gaan spelen. Arkedo is een kleine indie-developer die een aantal titels voor Nintendo DS en Xbox Live Indie Games heeft gemaakt. Zoals je aan de screen hierboven kunt zien, heeft ook OMG weer de bekende Arkedo-stijl wat inhoudt dat er felle neonkleuren gebruikt zijn in een artistieke omgeving.

De gameplay is op het eerste oog standaard voor een topdownshooter, maar gaat wat dieper voor de score-freaks onder ons. Je kunt vijanden namelijk ‘boos’ maken door op ze te tikken. Ze spuwen dan tig keer meer kogels op je af en gaan minder snel dood. Dit levert natuurlijk een groot risico op, maar daarnaast krijg je er veel meer punten voor. Het is aan jou om die afweging te maken. OMG kent verschillende eindbazen, modi en moeilijkheidsgraden en is daardoor opzeker de 2,99 euro waard. Aanrader!

Hexic Rush, €2,99
Hexic werd al meegeleverd met de eerste lading Xbox 360-consoles, Xbox-veteranen kennen de game dus waarschijnlijk wel. De game was stiekem erg verslavend en menig nachtelijk uurtje is verloren gegaan aan het bij elkaar draaien van bloemen en zwarte parels.

Hexic Rush is gebaseerd op deze klassieke XBLA-game, maar richt zich op snelheid. In mijn ogen werkt dat niet echt goed omdat het meer een puzzelspel is om rustig te spelen. Bovendien werkt de besturing erg slecht in Hexic Rush waardoor je soms helemaal niet goed doorhebt welke blokjes je nou draait. De combinatie van tijdsdruk en rottige besturing maken dit geen aanrader.

De klassieke Marathon-mode zit ook in de game verwerkt en dit is al wat beter maar ondanks dat je nu alle tijd hebt om te draaien, word je er nog steeds niet vrolijk van. Hexic is voor mij in ieder geval de grootste tegenvaller van alle games die ik gespeeld heb op de Lumia.

Tentacles, €4,99
Tentacles is een soort 2D-platformgame waarbij je een wezen met tentakels bestuurt. Je tikt op het scherm en op die plek plaatst hij een tentakel. Op deze manier kun je het wezen door de verschillende levels manouvreren en moet je proberen het einde te behalen zonder geraakt te worden door de obstakels. De vijanden in de game kun je verslaan door je klauw te gebruiken en hun oog uit te rukken. Dit klinkt heel gewelddadig, maar het is eigenlijk bizar schattig allemaal.

Tentacles is erg gevarieerd en je kunt vaak meerdere routes kiezen naar het einde van een level. Je wordt daarnaast uitgedaagd om speciale opdrachten te vervullen en zo extra punten te scoren. Tentacles is door de gekozen besturing makkelijker te spelen dan standaard 2D-platformers waarbij precisie noodzakelijk is.

Het is niet de beste game die te spelen is op je Windows Phone, maar wel erg vermakelijk en dankzij de extra opdrachten is er een hoge replaywaarde.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.