Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Het muzikale jaar 2011

Posted by Roy On January - 3 - 2012

Het eerste evenement van 2011 waar ik bij aanwezig was, was Energy. Vroeger stond dit feest bekend als Trance Energy, maar omdat één stroming te beperkt is werd het Energy. Grote namen als Tiesto en Marco V waren aanwezig en ik heb een fantastische avond gehad. De set van Tiesto was één van zijn beste, ooit. Vlak na Energy verscheen bovendien het album Club Life van Tiesto en ook dit werk was weer uitstekend. Dat Thijs nog steeds trendsetter is bleek in oktober toen de track Blessed in de top 40 verscheen. Zo’n negen maanden nadat het nummer op het album stond!

In april was het tijd voor A State of Trance 500, de 500e aflevering van de gelijknamige radioshow van Armin van Buuren. Omdat het feest in de Brabanthallen gehouden werd kon ik daar bij zijn en ook dit was een topavond. De zaal waar Armin zelf draaide was veel te druk, maar met onder andere Roger Shah en Paul Oakenfold was onze zaal zeker gelijkwaardig. De bijbehorende albumrelease, met maar liefst vijf cd’s, luister ik tot op de dag van vandaag nog steeds geregeld. Het is een mooie samenvatting van de laatste jaren in de trance-scene.

In de zomer is het traditie dat ik naar Mystery Land ga. In 2011 was dat echter niet het geval. De kaartjes waren maar liefst 75 euro, en het ontbreken van een trance-tent in 2010 waren voor mij reden om het feest over te slaan. Ik moest die dag ook mijn ouders ophalen van Schiphol, dus dat kwam mooi uit. Toen we rond 23u echter langs het terrein reden, toevallig hmm, zag ik het vuurwerk. Dat miste ik dus. Tranen. De dag erna verschenen ook op YouTube weer de gebruikelijke filmpjes. Weer kippenvel en tranen. In 2012 ga ik dus weer gewoon. Mijn zomer is niet af zonder Mystery Land.

Er was wel een ander festival waar ik geweest ben. Electronic Family. Een redelijk kleinschalig feest van Armin en zijn vriendjes wat ik vooraf zag als lief tussendoortje. Het bleek echter het feest van het jaar te worden met geweldige dj’s en een ontzettende klapper als afsluiting. My gawd, wat geweldig! Ook hier gaan we dit jaar weer heen dus. Knallen!

In het najaar zijn traditioneel de DJ Mag-awards voor beste dj ter wereld en ongeveer tegelijk is het Amsterdam Dance Event. De uitslag van de awards waren dit jaar voor het eerst tijdens dat event, in Amsterdam. Producer David Guetta ging er met de hoofdprijs vandoor, Armin werd tweede gevolgd door Tiesto. Hoewel ik het er zelf niet mee eens ben heb ik wel vrede met de uitslag.
Het bijbehorende feestje, Armada Night, was wel aardig, maar werd gehouden op een matige locatie. Wat ik dit keer ga doen tijdens ADE weet ik dus nog niet. Misschien een kijkje nemen bij Guetta? Daar schijnen nogal wat schone dames rond te lopen namelijk…

Het laatste feest van het jaar voor mij is Qlimax. Het was gelukt om kaartjes te kopen dus vertrokken we richting Arnhem voor bekendste hardstyle-event van het jaar. Dit keer met dagje Arnhem! Best een leuke stad ook, dus het eten van hamburgers en een bezoekje Pathé zijn een nieuwe traditie. Qlimax zelf was awesome zoals verwacht, maar legt het net af als het gaat om ‘feest van het jaar’. Electronic Family wint die vanwege de verrassing en de opzet.

Nou, dat was het jaaroverzicht wat betreft. Komende tijd volgen nog overzichten met games, films en andere zaken. Stay tuned!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.