Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout New Vegas DLC2

Posted by Roy On February - 11 - 2012

Lonesome Road
In Lonesome Road neemt de oorspronkelijke courier six contact met je op. Hij is degene die aanvankelijk de Platinum Chip moest bezorgen maar hij weigerde. Aan het begin van dit nieuwe hoofdstuk belooft Ulysses je uit te leggen over het waarom van de hele gang van zaken, als jij belooft om nog één missie te doen…

Lonesome Road leidt je naar The Divide, een woest gebied dat bijna in zijn geheel vernietigd is door (kern)explosies en aardbevingen. Niemand die hier heen is gegaan is ooit teruggekomen.

Tijdens je tocht door het woeste landschap krijg je hulp van een ED-E. Qua functionaliteiten is hij vergelijkbaar met degene die je in New Vegas zelf kunt vinden, maar deze heeft een zware geschiedenis achter de rug. Gedurende het hele verhaal hoor je recordings van zijn leven en hier zal ED-E met gevoel op reageren. Hoewel het een robot is kent deze ED-E dus gevoel wat tot uitdrukking komt in de vorm van reacties als of .

Ulysses zal ook regelmatig contact met je opnemen via de radiofunctie van ED-E. Langzaam worden zo zijn intenties aan je bekendgemaakt en wordt het steeds duidelijker wat jouw rol in het geheel is. Alle conversaties zorgen er voor dat Lonesome Road erg traag kan overkomen op sommige spelers, maar wil je alles ontdekken, dan moet je er de tijd voor nemen. Het is allemaal erg boeiend om te horen. Alle conversaties en de end game van Ulysses zorgen voor een haast perfecte Fallout-sfeer. Dit zorgt er voor dat Lonesome Road mijn favoriete DLC is geworden voor New Vegas.

Wat betreft vijanden moet je overigens af en toe goed opletten. Er lopen wat monsters rond die zeer sterk zijn, zo sterk dat ze Death Claws als ontbijt eten. Zorg dus voor genoeg armor en health items als je op pad gaat!

Old World Blues
In Old World Blues reis je naar Big Mountain waar een research center zit. Hier word je een proefpersoon van een medisch onderzoek dat niet helemaal gaat zoals het moet gaan. Om jezelf, en het hele research center, te redden ga je op zoek naar Mobius. Hij is de evil scientist in dit verhaal.

De geleerden in Old World Blues zijn niet wat je verwacht. Dit keer geen oude mannen in witte stofjassen en dikke brillen, maar zwevende monitoren die zelf kunnen denken en praten. Zij blijken onder andere verantwoordelijk voor gemuteerde beesten als de cazadores en nightstalkers, en nu dus ook voor jouw mislukte experiment.

Het sterke punt in Old World Blues zijn de conversaties. De geleerden zitten al zo lang in Big Mountain en zijn zo geobsedeerd met hun werk dat ze zichzelf geweldig vinden en geen idee hebben van de buitenwereld. Dit levert hilarische woordenwisselingen op, zeker wat verder in het verhaal als je begint over gevoelens die ze volgens hun eigen specificaties niet meer hebben.

Een ander sterk punt zijn de testlocaties waar je als speler verschillende wapens en upgrades moet ophalen. Deze lijken qua opzet erg op de ondergrondse Vaults die we allemaal kennen. Hier rondlopen is dan ook een feest van herkenning. Het lezen en beluisteren van alle informatie die je vindt is de moeite waard.

Aan het eind van Old World Blues krijg je er een nieuwe basis bij waar je spullen kwijt kunt. Alles bij elkaar opgeteld is dit een erg sterke uitbreiding voor New Vegas en enkel het feit dat de schorpioenen van Mobius zo eentonig en irritant zijn zorgt voor het ontbreken van de vijfde ster.

-
1 Response so far
  1. Maarten zei,

    Ik zie geen sterren?

    Posted on February 11th, 2012 at 19:21

Add your comment

You must be logged in to post a comment.