Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

F1 2011 Vita

Posted by Roy On March - 2 - 2012

Over een aantal weken start het nieuwe F1-seizoen en het voelt daarom een beetje stom om nu nog een game te gaan spelen die gebaseerd is op het seizoen van vorig jaar. Zeker omdat F1 2011 voor PlayStation Vita exact hetzelfde is als de eerder door mij gespeelde F1 2011 voor 3DS. Het is helaas niet anders en uiteraard verdient de versie voor Vita ook een eerlijke beoordeling.

Het eerste dat opvalt is dat alles exact hetzelfde is. De menustructuur, de opzet en alle opties. Dat betekent dat we ons opnieuw moeten gaan bewijzen om bij een team aan de slag te kunnen om vervolgens alle grand prix van 2011 te rijden. Naast een volwaardige carrière is het ook mogelijk om losse races te rijden of met time trials je rondetijden aan te scherpen.

Wil je met en tegen anderen spelen dan kan dat zowel lokaal als online. Online ondervond ik dezelfde problemen als op 3DS: er is niemand aanwezig… Na een half uur proberen had ik één tegenstander te pakken die halverwege de race opgaf. Helaas kan ik je niet veel vertellen over deze speelervaring dus.

Als je een Vita hebt en geïnteresseerd bent in de game, staar je dan niet blind op de screenshots. Ze doen de game totaal geen eer aan en zijn erg korrelig. In beweging ziet de game er gewoon prima uit, al kan het in een volgende editie vast allemaal wel wat strakker. Het enige minpuntje is dat er af en toe flinke haperingen verschijnen. Dit gebeurt vooral in scherpe bochten bij de tribunes, misschien dat de developer de Vita nog niet helemaal onder de knie heeft?

Over het algemeen rijdt de game echter prima en ben je vrij snel toch weer druk bezig met het rijden van grand prix. Bijkomend voordeel is dat er nu trophies in de game zitten die je prestatiedrang nog meer aanwakkeren. Zeker de moeilijkere trophies zullen voor veel uitdaging zorgen, want je rijdt echt niet zomaar het snelste rondje ooit op een circuit. De trophies zijn overigens de enige toegevoegde waarde van de Vita-versie. Er wordt verder geen gebruik gemaakt van de unieke features die het apparaatje van Sony biedt. Geen motion controls, geen augmented reality (racen op de A2 anyone?) en het touchscreen biedt niets anders dan het wisselen van camerastandpunten wat ook met een druk op de knop kan. Zelfs het menu moet gewoon met de vierpuntsdruktoets doorlopen worden.

Conclusie
F1 2011 voor PlayStation Vita is helaas de minste versie van alle F1 2011-games. De game rijdt nog steeds wel lekker, maar omdat seizoen 2012 al bijna voor de deur staat, en er toch wat haperingen zijn tijdens het rijden, is het simpelweg niet de moeite waard om geld aan deze game uit te geven. Als je wilt racen op je Vita kun je beter voor WipEout gaan. Hopelijk wordt de volgende game flink aangepakt zodat alles er wat strakker uit ziet en soepeltjes loopt want een racegame moet gewoon zonder stotteren te spelen zijn. [6]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.