Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Riptide GP

Posted by Roy On March - 28 - 2012

Riptide is een jet ski-racer zoals zovelen. Je kunt verschillende modi spelen (losse race, kampioenschap, time trials) en kiest vervolgens de klasse en je favoriete jet ski. Direct daarna kun je los op het water en zodra het startschot heeft geklonken wordt duidelijk waarom Nvidia deze game veel promoot als ze het hebben over hun Tegra 3-chips.

In Riptide komen de watereffecten namelijk vrij natuurgetrouw over. Golven hebben echt impact op de besturing van je jet ski en als je na een sprong weer in het water landt, zit je scherm vol druppels die langzaam naar beneden lopen. Erg indrukwekkend!

Het water is overigens niet het enige dat zorgt voor een mooie grafische game. De omgevingen zien er ook strak uit. Het is alleen wat jammer dat de levels op het gebied van design een beetje suf zijn. Er is niet echt veel afwisseling in de levels en tijdens de race heb je geen idee in welk circuit je nu zit. Maar goed, de watereffecten zijn dus wel erg sterk!

Qua besturing is Riptide op twee manieren te spelen. De eerste manier is via het kantelen van je tablet, via motion controls dus. Dit werkt prima zo lang je niet te veel uitslaat met bewegen. Gewoon subtiel sturen en je zoeft als een haas over het water. De tweede manier is door middel van het koppelen van een controller aan je tablet. Dit is vooral handig als je de tablet op je tv aansluit. Kies je hiervoor dan krijg je een heuze console-ervaring en kun je lekker onderuit gezakt vanaf de bank gamen op je HD-tv. Dit belooft veel goeds voor de toekomst aangezien tablets snel in de buurt van de huidige consoles komen. Voor nu is dat echter een heel andere discussie en zal Riptide door het gros van de gamers gewoon direct op het tablet gespeeld worden.

Inhoudelijk wordt er genoeg aan de speler aangeboden. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden die gelijklopen met de motorinhoud van de jet ski. Er zijn daarnaast zes verschillende tracks die in twee richtingen gereden worden. Wil je alles op goud halen race je dus minimaal 36 races wat voor een game van zo’n twee euro genoeg waarde biedt.

Riptide is geen bijzondere racegame en misschien zelfs een beetje saai na een aantal races. Toch is het een game die je gezien moet hebben vanwege de watereffecten. Voor het eerst sinds WaveRace 64 ben ik zo onder de indruk van watereffecten in een game. Niet omdat het de mooiste ooit zijn, maar puur vanwege het feit dat dit kan op een dergelijk klein apparaat.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.