Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Shadowgun THD

Posted by Roy On March - 28 - 2012

Jij speelt John, een kale spacemarine met veel te brede armen en je bent de meest beruchte premiejager in dit sterrenstelsel. Je missie is het oppakken van Dr. Simon, een gestoorde geleerde die leiding geeft aan een leger mutanten. In de zoektocht naar Simon infiltreer je zijn basis alwaar mutanten, robots en gigantische eindbazen je opwachten. Tijdens je missie word je bijgestaan door S.A.R.A., een persoonlijke digitale assistent met een hoge AI.

Tot zo ver dus niets nieuws. Het verhaal en de samenwerking met S.A.R.A. doen ook wat denken aan Master Chief en Cortana in de Halo-franchise. Het uiterlijk van John en de gameplay lijken weer direct gekopieerd van Gears of War, zeker als je te horen krijgt dat het enorm belangrijk is om dekking te zoeken. Van achter obstakels kun je relatief veilig je vijanden uitschakelen.

Een belangrijk onderdeel van de game is de besturing en aangezien die een shooter op een tablet zonder knoppen is had ik vooraf mijn bedenkingen. Battlefield Aftershock was namelijk een drama en die game is inmiddels uit de online winkels voor iOS gehaald. Shadowgun bewijst echter dat het wel kan werken. Op het scherm worden twee analoge sticks nagebootst en de plaatsing is daar waar jij je duim neerzet. Met je linkerduim beweeg je en met je rechterduim kijk je rond. Je kunt daarnaast ook richten en schieten tegelijk met je rechterduim door deze iets te verplaatsen. Schiet je eenmaal dat snapt de game dat bewegingen met je rechterduim richten betekent en kun je blijven schieten. Opdrachten, zoals het openen van een deur, komen op de plek van de schietknop te zitten als je deze kunt uitvoeren. En dat was het. Je hoeft nergens rare strepen over het scherm te zetten of te wiebelen met je tablet. Gewoon standaard controls die prima worden nagebootst op het scherm.

Aangezien de game op het gebied van gameplay en verhaal niets nieuws doet moeten ze proberen op andere gebieden uit te blinken. Ze proberen dit met het uiterlijk van de game die in deze THD-versie speciaal een upgrade heeft gekregen voor de Tegra 3-tablets en smartphones. De game zag er al prima uit in zijn eerste versie, maar nu is het allemaal net wat mooier.

Zo zijn er watereffecten toegevoegd en meer bewegende onderdelen. Er hangen bijvoorbeeld her en der kettingen die reageren op kogels of langslopende vijanden. Ook zijn er vlaggen en gordijnen die realistisch wapperen. Het geheel is vrij indrukwekkend voor een mobiel apparaat van nog geen centimeter dik.

Het enige nadeel is dat sommige gebieden wat donker zijn wat in combinatie met sommige schermen niet helemaal handig zal zijn. Dit is echter vaak op te lossen door de helderheid van het scherm aan te passen, of in een wat donkerdere ruimte te gaan spelen. Buiten in de zon zie je helemaal niets in de donkere kamers.

Shadowgun is één van de meest standaard shooters die je kunt spelen en doet helemaal niets nieuws op het gebied van gameplay. Gelukkig speelt het gewoon lekker weg, ondanks dat er geen knoppen zijn. Bovendien is het een perfecte game om je nieuwe tablet mee te showen aan al je vrienden. Ze zullen onder de indruk zijn dat dit kan met zo’n dun apparaat!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.