Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

A State of Trance 550

Posted by Roy On April - 10 - 2012

Aangezien we tickets hadden waar een extra uur toegang aan verbonden zat stonden we rond 20.30 uur al in de Brabanthallen, erg vroeg voor iets dat tot 7.00 uur duurt… De planning was dan ook vooral om de rust te houden. Het opwarmuurtje dat Armin van Buuren zelf draaide was dat ook: rustig. Het was zelfs ietwat Balearic te noemen, met als hoogtepunt de nieuwste track van Roger Shah. Shah was overigens geen deel van de line up, maar zou wel aanwezig zijn. Op dat moment wist ik echter nog niet waarvoor.

Om 21.00 uur was de officiële opening en tijd om naar de groene zaal te gaan. Daar zouden Super 8 & Tab draaien, gevolgd door Ørjan Nilsen. Beide acts zijn geen enorm grote namen, maar prima voor de eerste paar uurtjes van een groot feest. De set van S&T was wat gewoontjes, maar Nilsen draaide erg lekker. We hebben daar echter niet de hele set van meegekregen omdat we naar de roze zaal wilden. Voor het eerst in de geschiedenis was er namelijk een volledig vrouwelijke zaal en om 23.30 uur zou zangeres Betsie Larkin daar optreden. We pikten nog een klein stukje Nifra mee die een erg leuke performance neerzetten, zowel qua muziek als qua enthousiasme. Betsie viel helaas wat tegen live, mede door te harde muziek en te weinig stemvermogen. Ofzo. Het kwam in ieder geval niet helemaal goed over terwijl ze één van mijn favoriete tracks aller tijden heeft gezongen.

Na Betsie was het tijd voor de grote pauze. Even wat eten en rustig zitten. Overal werd je netjes en snel geholpen en het broodje döner was heerlijk! De avond ging verder met het laatste stukje van Arty en vervolgens Gareth Emery. Emery zette een prima set neer, maar het was geen trance. Het leek meer op A State of Tiësto wat hij neerzetten, niet echt gepast. Ondanks de knaller Maximal Crazy.

Na Emery was er weer een bezoekje aan roze gepland. Dit keer was het Emma Hewitt die live zou gaan zingen. Zij heeft wat meer volume in haar stem, maar ook dit keer was ik niet echt onder de indruk. Sophie Sugar nam het van Hewitt over en als ze zoals haar radioshows draait zou dat wel goed komen dacht ik. Helaas was het niet wat we ervan verwachtten. Een beetje eentonige tracks in het begin. Gelukkig zijn er totaal vijf zalen en vertrokken we richting de blauwe zaal voor Koning Ferry Corsten. Hij zetten wat mij betreft de beste set van de avond neer. Al meer dan 10 jaar een fantastische dj. Check ook zeker zijn laatste album.

De rest van de avond zijn we in de blauwe zaal gebleven, enkel voor een broodje kroket heen en weer gelopen. De optredens die de avond afmaakten waren van Cosmic Gate, Aly en/of Fila en John O’Callaghan. Heerlijke sets allemaal, maar na thuiskomt bleek dat ik mijn grote vriend Shah gemist heb. Hij stond aan het begin van de set van Aly & Fila naast de Egyptisch dj om hun nieuwe track te promoten. Jammer dat ik dit gemist heb! Zo mooi…

Rond 6.30 uur was het tijd om taxi Ruyken te bellen om ons naar Bed & Breakfast Ruyken te brengen. Dat was allemaal erg goed geregeld! Ik was gebroken, en moest de dag er na om 15.00 uur al weer in Utrecht zijn voor een FOK!meet. I’m too old for this shit, maar oh my, wat heb ik genoten! Op naar ASOT 600!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.