Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Lego Harry Potter Jaren 5 – 7

Posted by Roy On April - 5 - 2012

Lego Harry Potter Jaren 5-7 behandelt de laatste drie jaren van Harry Potter en sluit het tweeluik van games af. In de game kun je vier hoofdstukken spelen waarbij het laatste jaar, net als in de films, opgedeeld is in twee hoofdstukken. De hoofdstukken zijn The Order of the Phoenix, The Half-Blood Prince en The Deathly Hallows, Part 1 en Part 2.

De game volgt de hoofdlijnen van de film en je ziet dus scènes nagespeeld door de Lego-poppetjes waarbij het welbekende gebrabbel weer terug is. Als je de films niet kent begrijp je er niets van, maar ken je ze wel, dan zit je gniffelend met je Vita in de hand te kijken naar de filmpjes.

Alle hoofdstukken zijn weer toegankelijk vanuit een centrale hub, Hogwarts. In deze centrale hub is ook van alles te doen en je kunt er je verzamelde munten inwisselen voor extra personages, voertuigen of andere extra’s. Wil je de game op 100% uitspelen dan moet je flink aan de bak want er is ontiegelijk veel vrij te spelen. Vaak moet je levels meerdere keren spelen met verschillende personages wil je alles halen.

De game speelt op PlayStation Vita exact zoals op de consoles en dat is een groot pluspunt. Er hoeven op het gebied van graphics en besturing geen concessies gedaan te worden en je speelt dus een nagenoeg perfecte overzetting. Wat dat betreft is het toch wel fijn dat er een dergelijk krachtige handheld bestaat.

Wat wel jammer is, is het feit dat elke Lego-game hetzelfde is. Na al die delen is er nog steeds nauwelijks iets veranderd en het geheel wordt nu toch wel erg suf. Natuurlijk heb je wat gameplay-grapjes met magie dit keer maar deze zijn bij lange na niet voldoende om de game fris te houden. Je bent immers wéér alles kapot aan het slaan om vervolgens de blokjes te gebruiken om iets nieuws te bouwen. Natuurlijk is dit hét doel van Lego, maar in een game gaat het sneller vervelen dan met echte blokken.

Een ander punt dat me irriteerde was het feit dat de game soms onduidelijk is over wat je nou precies moet doen op bepaalde locaties in de game. Iets simpels als een knop indrukken komt soms gewoon niet in je op en dan loop je minutenlang door een level heen op zoek naar de oplossing. Dit is overigens een punt van kritiek dat je weg kunt strepen als je de films door en door kent. Omdat ik Deathly Hallows als laatste heb gezien, had ik minder moeite met die levels in de game bijvoorbeeld.

Conclusie
Het is tijd dat men de Lego-games grondig gaat vernieuwen want als je al meerdere delen heb gespeeld is er geen enkele reden om dit Harry Potter-deel te gaan spelen. In het eerste level ben je al helemaal klaar met het feit dat je voor de tiende keer hetzelfde doet en de Potter-setting kan dat niet redden. Het is mooi geweest. [4]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.