Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Art of Balance TOUCH!

Posted by Roy On May - 29 - 2012

Art of Balance is een game waarin je blokken op elkaar stapelt en daarbij moet zorgen dat ze niet omvallen. Dit simpele gegeven zorgt voor een ontzettend verslavende game, iets dat niet iedereen vooraf verwacht waarschijnlijk.

In de eShop voor 3DS staan nog niet heel veel games die ook daadwerkelijk voor 3DS ontwikkeld zijn. Zelfs op het gebied van puzzelgames, standaard veel vertegenwoordigd in digitale gamewinkels, is er nog niet enorm veel te beleven. Met Art of Balance kunnen we een blokkengame toevoegen met een lekker simpele opzet. Je krijgt per level namelijk een aantal blokken van verschillende vorm en die moet je op elkaar zetten zonder dat ze omvallen.

De moeilijkheid zit ‘m in het feit dat je gekke vormen krijgt en de ondergrond vaak ook niet recht is. Probeer maar eens twee ballen op elkaar te leggen om er daarna een boek op te leggen. Dit is in het kort ook wat je met Art of Balance doet. In latere levels worden er naast gewone vaste blokken ook nieuwe geïntroduceerd zoals blokken met een timer of blokken met een maximum aantal blokken dat je er bovenop kan leggen. Deze blokken breken dan als ze hun max. hebben bereikt en dat zorgt voor een extra moeilijkheid.

Er zijn twee modi om te spelen: Arcade en Endurance. Bij de Arcade-variant speel je level voor level door de verschillende werelden. In totaal zijn er acht werelden met zo’n 30 levels per stuk. In Endurance krijg je drie ‘levens’ en speel je zo veel mogelijk levels achter elkaar zonder je toren om te laten vallen. Waar Arcade een mooie opbouw kent qua moeilijkheidsgraad is Endurance kei hard en lukt het me vaak niet eens om in drie pogingen het eerste level te halen. Gelukkig worden de levels willekeurig voorgeschoteld en speel je steeds andere levels.

Het enige dat jammer is, is dat er geen multiplayeropties in de game verwerkt zijn. Om de beurt een blok neerleggen is zowel leuk als voer voor massale vechtpartijen. Ook kun je geen scores vergelijken of iets dergelijks. Een beetje een gemiste kans, maar het doet niets af aan de game verder. Art of Balance is als singleplayergame meer dan goed genoeg.

Conclusie
Art of Balance TOUCH! is één van die games die je gewoonweg moet hebben als je van puzzelen houdt. De zeven euro die de game kost zijn het meer dan waard en je hebt weken nodig om alle levels uit te spelen. In de eShop verschijnen zo langzaam maar zeker steeds meer must haves wat goed is voor je Nintendo 3DS. Dikke aanrader dit! [9]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.