Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Microsoft wint de E3

Posted by Roy On May - 18 - 2012

Er is tegenwoordig nogal wat kritiek op Microsoft en het aantal exclusieve titels voor hun Xbox 360. Verder dan Halo en Forza lijkt het niet meer te gaan en ook deze E3 zijn alle schijnwerpers weer op Master Chief gericht, dit keer voor Halo 4. Deze beelden alleen al zullen het hart van menig Xbot sneller doen slaan.

Xbox is echter niet zo groot geworden vanwege exclusieve titels, maar vanwege de beste multiplatform-ervaring. Call of Duty-games hebben al jaren tijdelijk exclusieve DLC op Xbox en ook Skyrim doet daaraan mee met de uitbreiding Dawnguard. Een game als Skyrim loopt gewoon beter op een Xbox dan op een PlayStation. Op een E3 zal het gros van de multiplatformgames ook getoond worden vanaf Xbox-hardware.

Microsoft vindt al die ‘gewone’ games echter lang niet meer het belangrijkste. Nee, ze richten zich op iedereen en hebben daarom onder andere Kinect en andere mediafuncties toegevoegd aan het merk Xbox. Tijdens komende E3 zullen we weer veel Kinect-spul zien om te spelen, maar ook om te gebruiken tijdens mediagebruik.

De mediaservices, waarmee je bijvoorbeeld muziek kunt luisteren of films kunt kijken, zorgen ervoor dat je Xbox 360 naast gameconsole ook mediaspeler wordt. Hiermee kunnen ze hun installed base verder uitbreiden waar ze het met enkel games niet meer gemakkelijk zal lukken. Iedereen die Xbox-games wil spelen heeft namelijk al een Xbox. Door zich naast games, die toch wel verschijnen, te richten op alle andere zaken maken ze zich interessant voor iedereen.

Tot slot zullen ze verdere integratie aankondigen met Windows Phone en Windows 8. Deze integratie gaat ervoor zorgen dat je altijd en overal bij je account kan, games kunt spelen en in verbinding staat met je vrienden. Door de automatische synchronisatie met de cloudservices van Microsoft speel je onderweg op je telefoon en ga je thuis op je Xbox verder. Ook films zijn op die manier te kijken in de toekomst. Ideaal voor gamers die meer doen dan alleen maar gamen vanaf de bank.

De brede visie van Microsoft zorgt er voor dat Xbox als merk door blijft groeien en onmisbaar wordt in de huiskamer van vele families. Games, video, muziek, gezelligheid, alles. Ze winnen daar dit jaar weer de E3 mee!

Tegen iedereen die me op dit moment nog niet helemaal gelooft wil ik zeggen: wacht maar af. Ik heb alvast mijn ticket voor de Hype Train! Choo Choo!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.