Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Sony wint de E3

Posted by Roy On May - 20 - 2012

Sony is de laatste jaren ideaal voer voor grappen en grollen op het internet. Denk maar eens aan Riiiiiiidge Raaaaacer en die Giant Enemy Crab. Dit jaar zal het echter anders gaan en zet Sony een dergelijk goede persconferentie neer dat iedereen in eerste instantie stil is om vervolgens in tranen van geluk uit te barsten.

Het is moeilijk om te bevatten waar Sony allemaal mee gaat komen tijdens hun persconferentie aangezien ze vooraf al zomaar even een nieuwe God of War hebben aangekondigd. Eén van de grootste franchises en ze bewaren die niet eens tot de E3. Dat belooft dus wat! In totaal krijgen we meer dan twintig nieuwe ervaringen te zien voor zowel PS3, PSP als natuurlijk PSV.

Voor PSP zal niet heel veel getoond worden, misschien een Final Fantasy Type 0 als die niet al de overstap naar PSV heeft gemaakt, maar het grove geschut zal ingezet worden voor PS3 en PSV.

PlayStation 3 zal verder gaan met de koers die sinds 2009 ingezet is en dat betekent veel exclusieve topgames! God of War Ascension krijgen we dus sowieso te zien, maar ook Sony’s antwoord op Smash Bros.: PlayStation All Stars, het artistieke Unfinished Swan en natuurlijk The Last Guardian. Dat zijn al drie knallers en enkel wat we al zeker weten. Sony kennende komen ze ook met een aantal games waar we nog niets van gehoord hebben.

Een groot deel van de focus zal echter liggen bij de nieuwe PlayStation Vita. De handheld van Sony heeft het moeilijk en is nog geen twee miljoen keer over de toonbank gegaan. Om dit te verbeteren zullen er heel veel games getoond gaan worden waarmee Vita een geduchte concurrent gaat worden voor 3DS. Vita zal niet alleen games krijgen, maar ook meer apps. Skype, Facebook en Twitter zijn nog maar het begin.

Tot slot wordt er zeer waarschijnlijk meer aangekondigd met betrekking tot PlayStation Suite. Met deze software kunnen Android-toetsellen klassieke PlayStation-games spelen. Het wordt tijd dat Sony dit verder uitrolt en niet enkel bij hun eigen Androids houdt. Er zitten miljoenen in de mobiele markt en Sony heeft dat ingezien. Een uitrol naar iOS zit er ook wel in.

Tegen iedereen die me op dit moment nog niet helemaal gelooft wil ik zeggen: wacht maar af. Ik heb alvast mijn ticket voor de Hype Train! Choo Choo!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.