Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

3D Solitaire

Posted by Roy On June - 13 - 2012

Tja, Patience, wat valt er nog over te vertellen? De casual gamers speelden dit in je jaren 90 fanatiek op kantoor en er zijn zo’n zeshonderdmiljoenmiljard varianten op geweest die op elke console, handheld of tablet te spelen zijn. Toch wist 3D Solitaire me positief te verrassen!

Het is niet zo zeer het uiterlijk dat weet te verrassen. Grafisch zijn de game er als een kaartgame uit, wat betekent dat het niet spannend is, maar de thema’s zijn wel tof. 3D Solitaire maakt gebruik van 3D-achtergronden waar ook nog wat dingen bewegen. Zo zie je in de jungle af en toe een aap langskomen. Leuk gedaan. Helaas zijn er maar drie thema’s in de game verwerkt. Dat is wat weinig. Gelukkig kun je zelf nog een foto of afbeelding gebruiken als achtergrond. In combinatie met de vrijgespeelde afbeeldingen uit Super Mario 3D Land zorgt dit voor 3D Solitaire – Special Mario Edition. Tof!

Qua geluidseffecten is het wel wat matig. Het schudden en verdelen van de kaarten klinkt wat nep en de achtergrondmuziek is dramatisch. Developers zouden daar wat meer aandacht aan kunnen besteden, want het is vaker dat de soundtrack het ondergeschoven kindje is in simpelere games als deze.

De besturing kan op twee manieren gebruikt worden. Je hebt een optie om met touch te werken op het onderste scherm en je kunt het stuurkruis gebruiken met de knoppen. Als je het touchscreen gebruikt liggen de kaarten op het onderste scherm en gebruik je de knoppen dan liggen de kaarten op het bovenste scherm. Knoppen genieten mijn voorkeur omdat het scherm dan groter is en het beeld helderder. Touch lijkt in eerste instantie intuïtiever, maar na twee potjes ben je met knoppen net zo snel.

Tot zo ver lijkt het niets bijzonder, maar ik gaf al aan dat de game me positief verrast heeft. Dat gebeurde met de scorebonussen. Je krijgt een bonus voor het wegleggen van alle azen, je krijgt een bonus voor een rijtje koning tot twee in het speelveld en je krijgt bonussen voor je snelheid. Door al die extra scores word je uitgedaagd om niet alleen goed na te denken om een spel te klaren, maar ook om dit enigszins snel te doen. Een erg leuke en verfrissende toevoeging!

3D Solitaire is een aardige uitwerking van een welbekend kaartspel. Het doet niets echt revolutionairs en kent weinig thema’s wat nog enigszins gecompenseerd wordt door het gebruik van eigen achtergronden. De toevoeging van bonusscores zijn leuk en bieden net wat extra dimensie om het fris te houden. Misschien had het wel 4D Solitaire moeten heten! Leuk, maar wel vooral voor je moeder. [7]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.