Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure

Posted by Roy On June - 5 - 2012

Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure is een ritmegame met een flinke dosis Professor Layton toegevoegd. Je speelt een dief die op zoek is naar zijn vader. Tijdens zijn zoektocht komt hij een man tegen die zich voordoet als Napoleon. Om beide mysteries op te lossen moet je verschillende puzzels oplossen. Net als in Professor Layton dus, maar nu met een muzikale twist zoals in bijvoorbeeld Elite Beat Agents.

Begin april verscheen de game van SEGA in de winkels en ik zou een reviewexemplaar krijgen om te bespreken op FOK!games. Aangezien we nu inmiddels zo’n twee maanden verder zijn en er geen review terug te vinden is kan ik jullie vertellen dat die ook niet meer verschijnt. Het reviewexemplaar is namelijk nooit bij mij aangekomen.

Dankzij PostNL, een bedrijf dat de NS benadert qua kwaliteit van diensten en service, missen we dus de game en de bijbehorende review. Daar baal ik goed van, want het is niet netjes naar de uitgever, de developer en, het belangrijkste, de users. Mijn excuses daarvoor dus.

Omdat de game me toch erg leuk leek heb ik ‘m een paar weken terug toch gekocht met in mijn achterhoofd de gedachte om er een blog over te schrijven om jullie alsnog te vertellen of het een leuke game is of niet. Helaas weet ik dat nu nog steeds niet helemaal zeker, al lijkt het er wel op.

Zodra mijn vriendin namelijk hoorde dat ik Rhythm Thief had gekocht begonnen haar ogen te twinkelen en verscheen er een grote lieve lach op haar gezicht. ‘Mag ik ‘m alsjeblieft even spelen lieve Roy?’ Tja, zwak als ik ben geef ik de game dan af zodat ze er even mee kan spelen, niet wetende dat ik de game niet meer zou terugzien. Sinds die dag is Rhtyhm Thief niet meer uit haar 3DS geweest… Ik hoor het geluid van de game, ik hoor gelach, ik hoor soms wat gemopper als het niet lukt en ik zie vooral iemand waaraan je kunt zien dat ze plezier heeft met een game.

Ik denk dus dat Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure een ontzettend leuke game is, ondanks dat ik zelf geen minuut gespeeld heb. Misschien dat ik binnenkort toch een keertje mag spelen, dan geef ik haar mijn Vita met Rayman Origins wel even. Dat lijkt me wel een goede ruil!

Tot die tijd ga ik wel weer Art of Balance spelen…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.