Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Samurai Sword Destiny

Posted by Roy On June - 21 - 2012

Samurai Sword Destiny is een 2D beat ‘m up zoals we die van vroeger nog kennen. Je loopt van links naar rechts en je hakt onderwijl tientallen vijanden in de pan die er allemaal hetzelfde uit zien. An sich geen verkeerde genre natuurlijk, maar dan moet het wel goed uitgewerkt zijn. Hier is dat helaas niet zo…

Laten we echter beginnen bij de simpele opzet van de game. Je speelt als Akane en bent op zoek naar je broer. Als helfdhaftige vrouwelijke samurai loop je stad en land af om slechteriken te verslaan. Elke eindbaas brengt je een stapje dichterbij je doel.

Voor elke vijand die je verslaat krijg je gouden munten welke je kunt inleveren voor upgrades. Denk hierbij aan een sterker zwaard, meer health of meer speciale aanvallen. Het geheel wordt gepresenteerd in een grafische stijl die er leuk uit ziet op je handheld en de achtergronden zijn dankzij het 3D-effect vrij aardig. Tot zo ver is het dus een alleraardigste game. Maar zoals gezegd is dat het niet.

Het grootste probleem dat ik met Sword Destiny heb is het feit dat de gameplay ontiegelijk saai is. Er zijn twee basisaanvallen: een ‘druk driemaal op A’-combo en een beeldvullende slash die je kunt doen via het touchscreen. De overige aanvallen die eventueel te leren zijn doen er niet toe. Je hebt totaal geen tactiek nodig en het feit dat je, volgens mij, niet kunt verdedigen maken van Sword Destiny een belabberde game. De sprintlevels waarbij je projectielen moet ontwijken zijn overigens net zo saai.

Samurai Sword Destiny hoef je niet te gaan spelen. Op het eerste gezicht lijkt het een aardige game maar na vijf minuten spelen heb je het al weer gehad. Zonde van je tijd dus. [2]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.