Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Sweet Memories Black Jack

Posted by Roy On June - 5 - 2012

In het kader van de wekelijkse eShop-update hebben we vandaag een (zeer) korte review van Sweet Memories Blackjack voor Nintendo 3DS. De game wordt door de makers omschreven als een blackjack-game met een twist. Er zit namelijk een soort verhaal in verwerkt over je oude liefje Kasumi die terugkeert naar de stad waarin jullie opgegroeid zijn. Ze komt terecht bij je in de klas en hoe meer blackjack je samen speelt, hoe meer herinneringen van vroeger er terugkomen.

Nieuwsgierig als ik ben naar onze herinneringen samen speel ik uren met Kasumi en ze is onwijs schattig. Ze schaamt zich als ze stopt op 14 punten en ik met 15 punten de ronde win en ze lacht lief naar me als ze blackjack heeft en mij verslaat.


Uren spelen we samen het welbekende casino-kaartspel maar van die herinneringen krijg ik niets mee. Ik denk dat Kasumi me dus bedrogen heeft met valse leugens en we helemaal geen herinneringen hebben samen! Gelukkig zijn er nog meer dames waar je mee kunt blackjacken, maar ook hier gebeurt er verder niets. FRIENDZONED! In een blackjack-game met Japanse jongedames nog wel!

Voor het ‘verhaal’ hoef je het dus niet te doen. Laten we eens gaan kijken of het dan een leuke blackjackgame is voor de vier euro die het kost. Het antwoord is simpel: nee. Het blackjack is in de basis wel okay, maar de uitwerking is wat matig. Je kunt bijvoorbeeld enkel tegen een AI spelen en deze neemt soms vreemde beslissingen als het passen op 14 punten. De achievements die je kunt halen spelen wat art vrij maar die plaatjes zijn wat oninteressant.

Een ander minpunt is het ontbreken van een optie voor linkshandigen. Waar Brain Training op Nintendo DS nog netjes vroeg met welke hand je speelt is het hier niet mogelijk om je 3DS te draaien. Het grootste gemis is echter het ontbreken van een multiplayermode. Het is echt een kleine moeite om een optie in te bouwen waarmee je tegen iemand anders op de bank kunt blackjacken via game sharing ofzo.

Nee, Sweet Memories Blackjack is zijn vier euro niet waard. Ook een euro zou te veel zijn overigens, je kunt beter wachten tot een andere developer iets met blackjack in de eShop zet. Gewoon het basisgame zonder poespas en mét multiplayer zou mooi zijn.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.