Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Mighty Switch Force

Posted by Roy On July - 4 - 2012

Mighty Switch Force is een platformgame van WayForward en dat alleen zou al voldoende moeten zijn om de game te kopen. WayForward is namelijk heer en meester in actieplatformers. Ze krijgen nog niet de aandacht die een Nintendo of Naughty Dog krijgt, maar daar komt langzaam verandering in gelukkig. Tot de tijd dat ze triple A-budget krijgen blijven ze vooral bij kleinere games voor bijvoorbeeld Nintendo 3DS eShop.

In Mighty Switch Force draait alles om politie-agente Patricia Wagon die ontsnapte gevangenen moet terugvinden in de zestien verschillende levels. Zodra je alle gevangenen hebt gevonden is het zaak om naar de grote robot te gaan die jou naar het volgende level transporteert. Elk level komt met een par-tijd die je kunt proberen te verbreken als je alle levels gehaald hebt. Een leuke feature die je vaker in platformgames terugvindt om de houdbaarheid te verlengen.

De houdbaarheid van MSF is namelijk vrij gering, het enige minpunt van de game. De levels zijn met zo’n twee minuten wel uit te spelen en aangezien het er maar zestien zijn ben je er zo doorheen. Gelukkig kost de game ook maar zes euro normaal gesproken. Dan is er nog enigszins mee te leven.

Net als VVVVVV en Mutant Mudds is Mighty Switch Force dus ook wat aan de korte kant en leunt het eigenlijk op één enkel trucje. Het trucje is hier de helm van Patricia waarmee je blokken tevoorschijn kan laten komen of juist kan laten verdwijnen. Vaak moet je tijdens sprongen het volgende blok aanzetten om zo steeds verder te geraken.

In de game ren, spring, schiet en wissel je tussen de verschillende blokken. In latere levels kom je meerdere soorten blokken tegen zoals een blok waarmee je gelanceerd wordt of een blok dat van polariteit verandert en juist blijft staan als je wisselt. Hier komt zo nu en dan ook flink wat denkwerk aan te pas aangezien niet alleen jij, maar ook alle vijanden gebruik maken van de verschillende soorten blokken die de game rijk is.

Conclusie
Mighty Switch Force is de zoveelste platformhit voor Nintendo 3DS die je voor een paar euro kunt downloaden. Het is een dikke aanrader voor iedereen die van dit genre games houdt en zo langzamerhand is een 3DS onmisbaar voor iedereen die van rennen en springen houdt. Het feit dat de game relatief kort is mag geen belemmering zijn in dezen. [8]

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.