Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Epic Mickey 2

Posted by Roy On January - 23 - 2013

Epic Mickey 2 verscheen eerder al voor onder andere Wii en PlayStation 3 en kwam later ook naar Wii U. Wat heeft de Wii U-versie wat de andere niet hebben en zijn die verschillen misschien voldoende om er een Wii U voor te kopen?

Epic Mickey 2 is alweer de derde game voor Wii U die ik review maar al eerder op een ander platform verscheen. Na Batman Arkham City en Darksiders 2 begint het nu wel een beetje als herhaling te voelen, niet in de minste plaats omdat Epic Mickey 2 in mijn ogen niet zo heel boeiend is. Laat ik echter niet op de zaken vooruit lopen en beginnen bij Epic Mickey voor Wii.

Het eerste deel lekte uit aan de hand van wat concept art waarna de uiteindelijke game wat tegenviel. Het was geenszins een slechte game, maar de algemene mening was toch wel dat de game niet meer dan ‘wel okay’ was en geen instant classic.

De tweede Epic Mickey kreeg van wc-eend een dikke 7,5. De game werd beoordeeld als een tof spel met een ietwat matige co-op en weer dezelfde personages als het eerste deel. Diezelfde Epic Mickey 2 is nu beschikbaar voor Wii U, maar de makers hebben eigenlijk helemaal niets extra’s gedaan om deze versie iets bijzonders mee te geven. De game is niet speelbaar op de controller zonder tv en de Gamepad wordt enkel gebruikt voor een plattegrond en het menu. Totaal inspiratieloos.

Bovendien is het gek dat je, als je als Mickey speelt, enkel de Gamepad kunt gebruiken. Wiimote met Nunchuck wordt niet ondersteund, terwijl de Wii U zelf dit wel ondersteunt en heel Epic Mickey in eerste instantie hiervoor gemaakt werd. Helemaaaaal vreemd is het dat in co-op deze besturing wél ondersteund wordt voor de tweede speler.

Uiteindelijk is Epic Mickey 2 dus dezelfde game op Wii U als op de andere platformen. De Wii U-versie heeft geen toegevoegde waarde ten opzichte van de overige platformen. Dit is niet direct een nadeel want de game is voor de doelgroep gewoon prima, welk platform je ook bezit. De eerder genoemde review maakt dit al wel duidelijk.

Ook zijn er voor zover ik kan zien geen punten waarop de Wii U-versie slechter scoort dan andere. De game loopt zonder zichtbare problemen, bugs of glitches op Nintendo’s nieuwste console. Alleen het feit dat je niet met Wiimote en Nunchuck kunt spelen is uitermate frappant.

Conclusie
De Wii U-versie van Epic Mickey 2 is een prima port van de game en kan zonder twijfel aangekocht worden als je Disney- of Mickey-fan bent. Het enige dat een beetje gek is, is het feit dat je perse met gamepad moet spelen en niet kunt kiezen voor Wiimote met Nunchuck. Die besturing is veel geschikter voor een game als Epic Mickey eigenlijk…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.