Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

escapeVektor

Posted by Roy On January - 26 - 2013

Een puzzelgame met funky muziek en flitsende 3D-graphics is altijd interessant als je het mij vraagt. Zodra ik de trailer van de game zag, dook ik de 3DS eShop in om escapeVektor te downloaden. De grote vraag is echter of ik niet te enthousiast ben geweest door zonder me erin te verdiepen de game heb gedownload…

In escapeVektor is het aan jou de taak om Vektor te redden uit de klauwen van de kwaadaardige CPU. Alleen jouw jarenlange game-ervaring kan Vektor nog helpen. CPU is echter niet dom en zal er alles aan doen om jullie het leven zuur te maken. Dus. Van het verhaal moet escapeVektor het duidelijk niet hebben.

EscapeVektor is een puzzelgame die inzicht en snelheid van je vereist. Een level bestaat uit een aantal lijnen die samen vlakken maken. Aan jou de taak om elk vlak in een level te claimen door over de grenzen te bewegen. Zodra alle vlakken door jou geclaimd zijn verschijnt de uitgang naar een volgend level. Gaandeweg worden er steeds meer vijanden, obstakels en ingewikkeldere patronen toegevoegd waarmee de moeilijkheidsgraad stijgt.

Hoewel de game er flitsend uitziet en de leercurve goed opgebouwd is, kan de game niet lang blijven boeien. Je doet elk level weer exact hetzelfde en aangezien de basis te simpel is blijft het niet boeien. Ik gok dus dat er maar weinig gamers zijn die de 150 levels allemaal doorspelen.

De extra modi die in de game zitten zorgen helaas niet voor een boeiendere game. Zeer zeker niet zelfs, want eigenlijk frustreren ze alleen maar. Er is een timed mode waarin je de levels binnen een bepaalde tijd moet halen en een erasor mode waarin de lijnstukken die je voor een tweede keer gebruikt weer verdwijnen.

Conclusie
EscapeVektor deed me in eerste instantie een beetje denken aan Cubix (o.a. op PSP te spelen) maar dat is het toch niet helemaal. De enige overeenkomsten zijn eigenlijk dat je over een lijntje voortbeweegt en het geheel wat tegenvalt na een aantal levels. Qua diepgang is er gewoon niet heel veel te beleven en zul je al snel teruggrijpen naar eShop-games die wel meer bieden. Nee, escapeVektor kun je overslaan. De 10 euro die je moet neerleggen is veel te veel.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.