Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Ubisoft zuigt

Posted by Roy On February - 10 - 2013

Een game die nagenoeg klaar is uitstellen en zeven maanden later in de winkels leggen tegelijk met GTA V is dom. Heel dom. Rayman Legends is met deze beslissing van een must have bij mij gedaald naar een game die ik hooguit als budgetgame aanschaf, ze bekijken het maar!

Eind deze maand, over ongeveer drie weken, zou iedere Wii U-bezitter kunnen genieten van Rayman Legends. Dit vervolg op Rayman Origins was één van de meest gewilde games voor Wii U, een console die vrij droog staat als het aankomt op games in de periode na launch.

Helaas heeft Ubisoft gisteren besloten om de game uit te stellen naar september. Een game die zo goed als klaar was wordt dus zeven maanden uitgesteld, een bizarre beslissing. De reden is vrij simpel te raden: het aantal gamers met een Wii U is nog niet zo hoog, dus brengen ze de game ook naar Xbox 360 en PlayStation 3 en een launch voor alle drie de consoles tegelijkertijd is goedkoper qua kosten voor bijvoorbeeld verzending en marketing.

Ubisoft begrijpt echter niet dat ze hiermee behoorlijk hun eigen ruiten ingooien, want voor iedere Wii U-gamer die uitkeek naar de game is dit een flinke naaistreek. Ik begrijp dat ze de game multiplatform maken (hoewel de besturing van de andere versies nooit zo goed kan werken als voor het touchscreen van de Wii U-controller), maar doe dat niet ten koste van de Wii U.

Overigens duperen ze niet alleen de gamers, maar steken ze de makers van de game natuurlijk ook keihard een mes in de rug. Maandenlang hebben ze aan de game gewerkt, demo’s gemaakt en op het moment dat ze klaar zijn zegt Ubisoft: “Ah joh, laat maar, we geven de game nog zeven maanden de tijd.” Ridicuul.

Een groot probleem, naast het belachelijke uitstel, is overigens de releaselijst voor september. Die maand komt er bijvoorbeeld nog een uitgestelde game in de winkels: GTA V. Ik kan je nu alvast vertellen welke van de twee het best gaat verkopen… September is sowieso altijd al een drukke maand en de kick-off van het grote seizoen in de gamesindustrie. Erg dom van Ubisoft om een game als Rayman juist dan te releasen!

Voor mij is het in ieder geval een principekwestie geworden. Ik koop de game niet meer op releasedag en wacht tot Rayman Legends voor een tientje in de budgetbakken ligt. Ze bekijken het maar! Dus ja, Ubisoft zuigt.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.