Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

The Glorious PC Gaming Master Race

Posted by Roy On June - 30 - 2014

Ik ben geen pc gamer, nooit echt geweest ook. In mijn pubertijd heb ik wat Red Alert gespeeld, maar sinds Championship Manager 3 heb ik eigenlijk geen game meer gespeeld op mijn pc. Het was vroeger ook altijd zo’n gedoe. Het installeren kostte veel tijd, er waren updates en patches en je moest altijd gaan zitten kloten met instellingen om je game goed draaiend te krijgen. Nee, geef mij dan maar een console waarbij je gewoon de game in het apparaat stopt en kunt gaan gamen.

De laatste jaren wordt spelen op een console echter steeds omslachtiger; ook hier zit je tegenwoordig met updates en ontzettend trage downloads. Je blijft echter het voordeel houden van het gamen op een grote tv en het onderuit gezakt hangen op een bank. Bij pc-games zit je toch achter een bureau, dat is wat krampachtig. Toen mijn oude pc echter om de haverklap begon vast te lopen besloot ik toch om een nieuwe pc te kopen en eentje die wat meer kan dan enkel tekstverwerken en Facebooken. Met een Intel Core i3-4150, 8GB RAM en Intel HD Graphics 4400 blijkt dat ik behoorlijk wat games kan spelen.

De eerste game die ik uitprobeerde was Jurassic Park, want tja, dinosaurussen. Bovendien is het een game van TellTale, bekend van The Walking Dead. Nu is Jurassic Park niet zo goed als The Walking Dead, maar ik vermaak me er zeker mee! Daarna kwam nog een korte reviewgame tussendoor, Broforce, maar die viel wat tegen.

Het grote feest begon echter met de Steam Summer Sale. Voor pc-gamers is dit een beetje te vergelijken met het prijzencircus van V&D: voor een vaste periode is er ontzettend veel in de aanbieding waarbij kortingen van 50% tot 70% normaal zijn met daar bovenop nog dagelijkse aanbiedingen waarbij de prijzen soms tot 90% omlaag gaan. In de praktijk komt dit neer op games tussen de één en vijf euro!

Aanvankelijk wilde ik vier games kopen: Gone Home, To the Moon, The Stanley Parable en Papers Please. Uiteraard voor maximaal tien euro totaal. Het is echter wat meer geworden, in totaal negen games voor 19,98 euro. Dat is dus twee keer zoveel als gepland, maar nog steeds geen geld! Iets meer dan twee euro per game, dat zijn mobiele prijzen voor inspirerende games.

De games die ik gekocht heb, op alfabetische volgorde, zijn:

9.03M
Beat Hazard
Dishonored
Gone Home
Ittle Dew
Marlow Briggs
Papers, Please
The Stanley Parable
To the Moon

(Je kunt op elke game klikken om er een trailer van te bekijken)

De grote vraag is nu welke game ik als eerste game spelen. Ik denk dat het Gone Home wordt, een game waarin ik sinds de NeoGAF GOTY2013-uitslag geïnteresseerd ben. Van elke game zal ik hoogswaatschijnlijk een aparte blog schrijven gedurende de komende weken/maanden, net als alle andere games die ik speel. Mijn consoles zal ik namelijk zeker niet vergeten, daar heb ik recent Child of Light uitgespeeld, ben ik druk aan het racen in Mario Kart 8 en ren en spring ik rond in Rayman Legends. Pc-gaming is echter nieuw voor me, dus vandaar dat de herlancering van Roy-O-Rama een blog krijgt met als thema pc-gaming. Wie had dat gedacht?

Het gamen op een pc bevalt me overigens momenteel zo goed, dat ik er zelfs over denk om toch een dedicated videokaart aan te schaffen. Dit zou een Nvidia 750 Ti worden, niet de krachtigste, maar wel eentje met behoorlijke prijs-kwaliteitverhoudingen. Maar goed, eerst eens mijn pc-backlog uitspelen! Dan zien we tegen Kerst wel weer verder…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.