Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Jurassic Park

Posted by Roy On July - 16 - 2014

Het vierde deel gaat Jurassic World heten en speelt zich af op hetzelfde eiland als het eerste deel. Langzaam maar zeker druppelt er steeds meer informatie door over de film. Zo zijn er een aantal officiĆ«le foto’s van de set vrijgegeven, maar hebben we ook al de reclamefolder van het park kunnen bewonderen. Hierop zien we een aantal van de hoofdrolspelers uit de film: Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus en natuurlijk Triceratops. Opvallender is echter de Mosasaurus, een gigantische ‘zwemdinosaurus’.
Jurassic World
Nadat de vliegende dino’s in het derde deel hun opwachting maakten is het dus nu tijd voor wat actie in het water. Hoe dat moet gaan uitpakken weten we natuurlijk nu nog niet, al speelt de Mosasaurus ook een rol in de videogame Jurassic Park uit 2011. Deze TellTale-game (The Walking Dead, The Wolf Among Us) speelt zich af vlak na het moment dat Dennis Nedry zijn bus scheerschuim-met-embryo’s verliest.

We volgen in totaal drie verhalen die op het eind bij elkaar komen. Als eerste is er Nima, een huurling die de bus scheerschuim moet zien te vinden om de missie van de falende Nedry alsnog te laten slagen. Daarnaast zijn er vader en dochter Harding. Gerry werkt op het eiland als hoofd dino-arts en zijn dochter Jess is op bezoek. Tot slot is er een team huurlingen dat de overlevenden moet redden als de pleuris uitbreekt.

Gaandeweg worden er behoorlijk wat personages opgegeten, maar natuurlijk zijn er ook een aantal personages die het redden. Het verhaal stelt wat dat betreft weinig voor, je kunt eigenlijk op het moment dat een personage geĆÆntroduceerd wordt al zeggen of hij of zij het overleeft of niet. Ook is het nergens spannend, ook al moet je af en toe als een dolle buttonbashen om te overleven. Toch vond ik het een zeer vermakelijke game, mede omdat ik sowieso al bevooroordeeld ben.

De game is speelbaar op pc, PS3 en iOS en kost best veel voor een game van zeven uur. Zie je ‘m ooit eens in de aanbieding, en heb je een zwak voor dinosaurussen, dan is het de moeite om het eens te proberen. Ik vond het erg tof!

Oh, en nu we het toch over dinosaurussen hebben… Naturalis in Leiden is bezig met een inzamelingsactie om vijf miljoen euro bij elkaar te krijgen zodat ze een T-Rex naar Nederland kunnen halen. Meer informatie vind je op de website van Naturalis. #TientjevoorTRex

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.