Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Uncharted: The Fourth Labyrinth

Posted by Roy On August - 3 - 2014

Naast gamen is lezen ook ergens een hobby van me. Hoewel ik er veel te weinig tijd voor neem/heb geven boeken me een goed gevoel. Je kunt helemaal opgaan in een verhaal en hoewel alles beschreven staat heb je je eigen verbeelding nodig om het compleet te maken. De meest recente boeken die ik uitgelezen heb (dat was alweer 2011… damn) zijn gebaseerd op games: Bioshock Rapture en Dead Space Martyr. Beide boeken vertellen het verhaal dat voorafging aan het eerste deel in de serie games. Dit staat in tegenstelling tot het boek dat ik afgelopen weekend las: Uncharted The Fourth Labyrinth is een verhaal dat niet aan de tijdlijn rommelt en ‘gewoon’ een avontuur van Drake en Sully is.

Dit keer helpen Drake en Sully Jada Hzujak; de dochter van Luka Hzujak, een bekende van Sully die vermoord is door onbekenden. Luka was bezig met onderzoek naar labyrinthen die mogelijk door Daedalus ontworpen en gebouwd zijn, inclusief verhalen over de Minotaurus (Griekse mythologie enzo). Het boek neemt je mee langs verschillende locaties: onder andere New York, waar Jada woont, Egypte en Griekenland worden bezocht door onze helden. De grote vraag gaat niet alleen over wie Luka vermoorde en waarom, maar ook over het geheim van de labyrinthen.

Waar je in veel boeken zelf een beeld vormt over de personages is dat met een boek met bekende personages niet. Gedurende alle gebeurtenissen zag ik Drake en Sully zoals ze ook in de PlayStation 3-games getoond worden. Alleen Jada en wat andere personages moet je zelf vorm geven en de maker weet dit. De overige personages worden veel visueler beschreven en krijgen meer uiterlijke kenmerken mee.

De opbouw van het verhaal is overigens vergelijkbaar met die van de games. Er zijn rustige secties waar men zaken bespreekt en onderzoekt, er zijn secties waarbij het trio klimt en klautert door de omgeving en er zijn genoeg shootouts. Ze wisselen elkaar ook mooi af, net als in de game. Ook hier blijkt dat de schrijver weet waarover hij schrijft.

Bij Bioshock en Dead Space vond ik het vooral tof om te lezen hoe de situaties in de game nou eigenlijk ontstaan zijn en ergens is het jammer dat dit Uncharted-boek gewoon een nieuw hoofdstuk in de serie is. Toch heb ik me er zeer zeker mee vermaakt, ook al heb ik ruim een jaar gedaan om het uit te lezen. Uiteraard heb ik nu het goede voornemen om meer tijd vrij te maken om te lezen, maar of het gaat lukken weet ik nog niet. Ik begin in ieder geval met het verder lezen van The History of Nintendo Volume 2, daar was ik al in begonnen voordat ik aan Uncharted begon…

The Fourth Labyrinth
ISBN 9780857682185

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.