Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Burial at Sea – Episode 2

Posted by Roy On September - 16 - 2014

De vorige generatie, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii, was een generatie met ups en downs met toffe nieuwe franchises maar ook veel gedoe over dlc. Daar gaan we het op een later tijdstip over hebben, nu pakken we één van die toffe franchises en dan specifiek de meest recente dlc’s voor die game. Bioshock Infinite – Burial at Sea: Episode 2.

In de Burial at Sea-uitbreidingen keer je terug naar Rapture, de wereld uit het boek en de eerste twee games. De setting is hier zo ontzettend sterk dat het een genot is om terug te keren. Burial at Sea speelt zich af voor de gebeurtenissen in de eerste game, maar het begin van het einde van Rapture is al ingezet. We volgen Elizabeth in haar zoektocht naar Little Sister Sally. Helaas verloopt het niet zoals gepland en moet je klusjes gaan opknappen voor Atlas en Suchong en spreek je wat later ook Rapture-oprichter Ryan die niet blij lijkt te zijn met je acties.

De dlc is vooral heel sterk als je de hele voorgeschiedenis kent. Dat betekent dus de eerste twee games, Infinite en (uiteraard) Burial at Sea Episode 1. Misschien zelfs het boek ook, voor het complete plaatje van Rapture. Ik ben erg fan van de hele setting en vind de gameplay hier van ondergeschikt belang. Het is een first person shooter die wat meer gericht is op stealth, maar niet veel bijzonders doet op het gebied van de gameplay. Gelukkig voldoet het meer dan prima. Er zijn wel speciale modi die zich richten op old skool gameplay, maar die moet je eerst vrijspelen door de game op hoge moeilijkheidsgraad uit te spelen. Daar heb ik helemaal geen zin in en doet er ook niet toe voor mijn ervaring.

Na afloop van episode 2 is de cirkel weer rond en hebben we in de wondere werelden van Rapture en Colombia rondgelopen. Het was een unieke ervaring die ervoor heeft gezorgd dat de Bioshock-franchise in de top 5 voor de vorige generatie staat. Samen met titels als Mario Galaxy, Assassin’s Creed en Dead Space is dat een mooie prestatie denk ik zo. Ben je nog niet overgestapt naar de huidige generatie, zoek je nog wat te spelen en ben je nog niet aan Bioshock toegekomen, doe dat dan nu. Het is een bijzonder en uniek avontuur.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.