Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

RPG Zomer 2014 en backlog-update

Posted by Roy On September - 21 - 2014

Vandaag begint officieel de herfst, dus dat betekent dat de RPG Zomer 2014 is afgelopen. De afgelopen maanden heb ik drie toffe rpg’s gespeeld, To the Moon, The Last Story en Kingdoms of Amalur, een mooi aantal. Op dit moment speel ik Pandora’s Tower, maar dat is niet echt een rpg en aangezien de herfst al begonnen is telt die ook niet mee.

Omdat enkel rpg’s spelen snel kan leiden tot overkill heb ik ook andere games gespeeld deze zomer. Hierbij waren Pikmin 3, The Walking Dead Season 2 en Wind Waker wel mijn favorieten, maar slechte games heb ik niet gespeeld. Dat is toch wel het voordeel van jarenlange ervaring: ik weet vooraf eigenlijk al wel of ik een game leuk vind of niet. Natuurlijk komt er af en toe een game tegen die ik probeer en niet geschikt blijkt, maar dat gebeurt zelden. Van Dark Souls wist ik vooraf stiekem ook al wel dat het niets voor mij is namelijk.

Het uitspelen van al die games de afgelopen maanden heeft er trouwens voor gezorgd dat mijn backlog flink geslonken is. Momenteel staan er nog 38 titels op de lijst en dat betekent dat ik 59% reeds voltooid heb sinds januari 2013. Een goede prestatie als ik het zelf mag zeggen. Zo goed, dat ik van mezelf ook weer een game mag gaan kopen in oktober. Dit wordt waarschijnlijk The Last of Us voor PlayStation 4, maar ook Hyrule Warriors en Bayonetta (beide Wii U) maken kans.

Als ik naar mijn backlog kijk valt overigens op dat het grootste deel voor handhelds is, met maar liefst 16 handheldstitels is dat de grootste groep games. De handhelds worden gevolgd door pc-games en retro-games met respectievelijk zes en negen titels. Hiervan wordt het vooral lastig om de retro-games te spelen aangezien ik die het liefst via de Virtual Console op Wii U speel, maar daarvoor zijn ze nog niet beschikbaar helaas… Gelukkig zijn er nog altijd fanvertalingen voor Mother 3 en Seiken Densetsu 3!

Het genre dat het meest aanwezig is, ongeacht platform, is rpg. Komende zomer zal ik dus ook zeker weer een RPG Zomer gaan organiseren om de lijst flink aan te pakken. Er staan ook nog wat rpg’s op mijn wish list (o.a. South Park: The Stick of Truth en Tales of Xillia 2) en in 2015 verschijnen er ook een aantal grote rpg’s (o.a. The Witcher 3, Final Fantasy XV en Xenoblade Chronicles X), dus ik heb zeker genoeg te spelen tegen die tijd.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.