Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

The Wolf Among Us

Posted by Roy On September - 4 - 2014

The Wolf Among Us gaat over een sheriff in Fabletown, een plek in Manhattan waar voormalig sprookjesfiguren nu wonen. Yup, dat was voor mij net zo’n grote verrassing, ik wist niet dat het ‘wolf’ uit de titel letterlijk bedoeld was… Je speelt als Bigby Wolf (big bad wolf) en als sheriff ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de andere figuren. Nadat er een afgehakt hoofd voor je deur gedropt wordt begint de zoektocht naar de verantwoordelijke bad guy.

Je krijgt in de game hulp van Snow (Sneeuwwitje) en ontmoet onder andere Belle, het Beest, trollen en Tweedledee en Tweedledum. Alle personages zijn echt ijzersterk neergezet en het verhaal is zelfs canon met de stripserie waarop het gebaseerd is. Het dient als prequel op de comics waarvan begin 2015 het 150e en tevens laatste nummer zal verschijnen.

De game speelt hetzelfde als The Walking Dead en dat betekent dat je meer een interactieve tekenfilm kijkt dan een game speelt. Dat is gelukkig geen probleem en werkt heel goed. Je gaat met je muis/controller over het scherm om interactie met bepaalde voorwerpen of personages te starten. Wat dat betreft doet het denken aan de oude point ‘n click-adventures uit de jaren 90. Er zijn echter ook actie-scènes waarbij je snel moet reageren of moet button bashen om je uit bepaalde situaties te redden. Hierdoor moet je altijd je aandacht bij de game houden, hoe rustig deze ook speelt.

Grafisch doet de game, uiteraard, sterk denken aan tekenfilms. De cell shaded graphics passen prima bij deze game en zien er erg goed uit. Het enige nadeel is wel dat de PlayStation 3-versie ontzettend slecht ontwikkeld is. Haperingen zijn eerder regel dan uitzondering en ook zijn vastlopers niet ongewoon. De vele laadschermen duren ook nog eens heel lang. Het ergste van alles is echter de vertraging tussen beeld en geluid die af en toe optreedt. Bij de vrijgespeeld trophies maakt het niet veel uit, maar als personages gaan praten als het scherm nog zwart is begin ik me eraan te irriteren. The Walking Dead Season 2 speel ik dus gewoon nog op mijn vertrouwde Xbox 360!

In totaal duurt The Wolf Among Us nog geen acht uur wat aan de korte kant is, zelfs voor een game waarvan we weten dat deze kort is. In de aanbieding kopen dus; de game kostte mij iets meer dan zeven euro. Later dit jaar verschijnt deze game ook in de winkels, maar dat raad ik af omdat ik verwacht dat de retailprijzen veel te hoog liggen. Maar goed, voor de zeven euro die het mij kostte vond ik het zeer de moeite waard, ondanks de belabberde prestaties van de game op technisch gebied.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.