Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

New Nintendo 3DS

Posted by Roy On February - 9 - 2015

Zoals elke elektronicafabrikant maakt ook Nintendo meerdere versies van haar apparatuur. De meest recente toevoeging is New Nintendo 3DS, een 3DS met betere 3D-beelden, een extra analoge stick en wat krachtigere hardware. Toen ik van Nintendo de mogelijkheid kreeg om een gelimiteerde ambassadeurs-editie aan te schaffen twijfelde ik geen moment, ik trok mijn creditcard en een paar dagen later was het apparaat in huis.

Er zijn behoorlijk wat toevoegingen en verbeteringen bij New 3DS in vergelijking met de eerste generatie 3DS, maar ik vind de verbeterde ergonomie en het betere scherm de belangrijkste punten op dit moment. In de toekomst zie ik ook een belangrijke functie weggelegd voor de tweede analoge stick, maar vooralsnog heb ik nog geen game gespeeld die daar gebruik van maakt. Alle toevoegingen en verbeteringen worden het best uitgelegd in onderstaande trailer:

Ikzelf heb bij de ambassadeurs-editie ook faceplates gekregen voor Smash Bros., maar gebruik natuurlijk de echte ambassadeurs-faceplates. Vooralsnog zie ik geen faceplates die ik toffer vind, maar misschien dat dit in de toekomst nog verandert. Het lijkt er overigens wel op dat een zwarte New 3DS beter past bij de meeste faceplates dan de witte, maar soit, je hoort mij er niet over klagen!

Voordat ik deze New 3DS kocht was ik een beetje uitgekeken op mijn 3DS (en Vita ook trouwens), de consolegames van de afgelopen maanden waren ook zo goed dat ik vooral daar mijn aandacht aan gaf. New 3DS is echter zo’n fantastisch apparaat dat de liefde weer helemaal terug is. Ik ben lekker bezig met Paper Mario Sticker Star, ben van plan om Ocarina of Time weer op te pakken en heb in de toekomst interesse in Majora’s Mask, Codenam STEAM en de nieuwe Fire Emblem. Ook ga ik waarschijnlijk weer eens een oude DS-game uit de backlog afstrepen!

New 3DS blaast wat dat betreft net zoveel nieuw leven in de handheldliefde als GameBoy Micro destijds deed. En ja, ik weet dat het een soort running gag is geworden bij een aantal van mijn vrienden, maar dat blijft toch wel de beste handheld ooit. New 3DS pikt echter mooi de tweede plek achter de Micro in. Wat een geweldige handheld!

Tot slot nog wat foto’s van mijn New 3DS die me weer verliefd liet worden op handheld gaming:
New 3DS in charger

New 3DS met zijn broertjes Toad 3DS en  de gewone 3DS

New 3DS

Het complete pakket

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.