Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Middel Earth: Shadow of Mordor

Posted by Roy On March - 8 - 2015

Nadat ik Alien Isolation had gewonnen en er vrij snel achter kwam dat dit niet mijn game was heb ik ‘m geruild voor Middle Earth: Shadow of Mordor (kortweg SoM). De titel verklapt al dat dit een game is gebaseerd op de boeken/films, iets dat niet altijd even goed uitpakt. SoM is echter een game die het wel goed doet, niet in de minste plaats omdat je niet speelt als één van de figuren uit de films.

Je speelt als Talion, een wachter bij de Black Gate, zeg maar de ingang tot Mordor. Als je vrouw en zoon sterven word jij in de wereld tussen leven en dood gehouden en uiteraard is dat niet fijn, je wilt gewoon naar het hiernamaals en bij je vrouw zijn. Je gaat op zoek naar de schuldige: de Black Hand of Sauron. Geholpen door Cerebrimbor, de maker van dé ringen, vecht je je via talloze Uruks naar de Black Hand.

Het verhaal is niet super interessant en moet het vooral hebben van wat verwijzingen naar Lord of the Rings zelf zoals een aantal ontmoetingen met Gollum. Ook de opbouw van de game, waarbij je torens beklimt om het gebied te ontdekken zodat je alle sidequests ziet is niet bijzonder. Assassin’s Creed deed dit bijvoorbeeld ook exact zo en ook het soms onhandige klimmen, rennen en springen van AC komt voor in SoM.

Nee, de kracht van Shadow of Mordor zit ‘m in de combat en de manier waarop de vijanden op jou reageren. Het leger van Sauron is opgebouwd als elk leger, een aantal warchiefs, wat captains en dat allemaal in een duidelijke hiërarchie. Ga je direct in de aanval bij de hoger geplaatste Uruks, dan zul je het snel afleggen waardoor de vijanden in rank zullen stijgen. Hierdoor wordt het nog lastiger om ze te verslaan. Het beste kun je dus onderaan beginnen en de laagste captains als eerste verslaan. Zo werk je jezelf naar de top waar de Warchiefs voor je klaarstaan.

Af en toe vervalt de game wat in herhaling, zeker als je de opdracht krijgt om vijf Warchiefs te verslaan en ze eigenlijk allemaal dezelfde tactiek vereisen. Dat mag de pret echter niet drukken, deze game is een verfrissende manier om vijanden te presenteren en dat mag zeker verder uitgebreid worden. Het zoeken naar hun zwakke punten, het infiltreren van hun kampen en de korte introducties die ze hebben zijn geweldig. Shadow of Mordor is een ruwe diamant die met een mogelijk vervolg helemaal kan gaan schitteren.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.