Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

RPG Zomer 2015 en backlog-update

Posted by Roy On March - 23 - 2015

De lente is altijd een mooie periode in het jaar. Zo vlak na mijn verjaardag begint de natuur weer opnieuw. Bloemen komen uit, bomen worden weer groen en er staan weer lammetjes in de wei. Thuis betekent het dat de grote schoonmaak weer kan beginnen en we alvast kunnen uitkijken naar de spannendste gebeurtenis wat betreft games: de E3. Hoewel ik altijd erg uitkijk naar de E3 en alle aankomende games die onthuld gaan worden merk ik dat ik steeds vaker ook terugkijk. Retro games hebben altijd wel mijn aandacht gehad, maar meer dan ooit heb ik de neiging om die games ook daadwerkelijk te gaan spelen. Het zal de leeftijd wel zijn…

Vrijwel alle games ouder dan vijf jaar die ik wil spelen komen uit de Super Nintendo-periode. Een periode waarin we door de afwezigheid van internet aangewezen waren op Power Unlimited en Club Nintendo Magazine voor ons nieuws. Het waren simpelere tijden, maar wel met de beste games ooit gemaakt wat mij betreft. De komende RPG Zomer zal ik dan ook twee games uit dat tijdperk gaan spelen, twee games die al heeeeeeel lang op mijn to do lijst staan.

Als eerste begin ik met Final Fantasy VI. Volgens velen de beste uit de reeks, maar zelf heb ik slechts een paar uur gespeeld. In de jaren 90 kwam deze game namelijk niet naar Europa en import was me toen te duur (ruim 200 gulden voor de game, exclusief kosten voor de converter). De re-release voor GameBoy Advance kwam daarna middenin de gloriedagen van Nintendo DS en Wii dat ik niet wilde teruggrijpen naar de GBA, ondanks dat ik met de Micro de beste handheld ooit tot mijn beschikking had.

Goed, Final Fantasy VI dus, via Wii Virtual Console. Heb er zin in! De start van de RPG Zomer zal zo rond 13 juni liggen, het weekend voor de E3 en mijn vrije week.

Naast Final Fantasy VI staat ook Super Mario RPG op de lijst voor komende zomer. Net als FFVI is deze game nooit in Europa uitgebracht in de jaren 90 en wordt het Virtual Console-werk. Deze samenwerking tussen Square en Nintendo is legendarisch, alleen op papier al. Met Mario RPG zal ik de RPG Zomer afsluiten in september. Nu zul je je misschien afvragen wat ik in de tussenliggende maanden speel? Nou, het plan is om Persona 4 een tweede kans te geven. Van verschillende kanten hoor ik dat het een geweldige game is met enkel een (zeer) trage start. Nu ben ik bijna door die start heen en kan ik daarna ├ęcht de game induiken. Persona 4 zal ik tussen FFVI en Mario RPG gaan spelen.

Met die drie games heb ik drie rpg’s gekozen die hoog eindigden in de rpg-lijst op NeoGAF. Tussen die games zullen ook vast wel wat games uit andere genres gespeeld worden, enkel rpg’s kan vermoeiend werken, maar welke dat worden weet ik uiteraard nog niet. Die plan ik niet zover vooruit omdat ze geen 30+ uur duren zoals bij rpg’s wel vaak het geval is.

Wat betreft mijn backlog heb ik sinds de vorige update ook een flinke vooruitgang geboekt. Althans, dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Het exacte aantal nog te spelen titels staat nog steeds op 38, maar het percentage uitgespeelde games is van 59% naar 64% gestegen. Voor iemand die voorheen juist games kocht zonder andere uit te spelen is een to do die gelijk blijft een behoorlijke stap in de goede richting. Een complimentje voor mezelf waard, zeker omdat ik weet dat het uitgave patroon drastisch is veranderd vanwege het feit dat ik nu meer games ruil met anderen, en games vrijwel zonder uitzondering in de aanbieding koop.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.