Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Amiibo

Posted by Roy On May - 5 - 2015

Na het succes van Skylanders en Disney Infinity kon Nintendo niet achterblijven. De gamepad van de WiiU kreeg een NFC-chip en al snel werd de game Super Smash Bros. aangekondigd waarbij Nintendo ook direct hun eigen NFC-figurines toonde: Amiibo.

De Amiibo in Smash kunnen gebruikt worden om een computergestuurd personage te trainen waarmee jij ook weer beter wordt. Tevens zijn er Amiibo-gevechten te houden tussen verschillende computergestuurde tegenstanders. Tijdens toernooien is al duidelijk dat de Amiibo met hoge levels lastig te verslaan zijn.
Amiibo_Group
Zelf speel ik echter geen Smash, maar de figurines vind ik wel erg tof. Toen bleek dat er meerdere games Amiibo zouden ondersteunen besloot ik er ook maar eentje te kopen: Donkey Kong. Omdat het al direct duidelijk was dat elk Smash-personage een Amiibo zou krijgen (dat zijn er 51!) was ik niet van plan om ALLE Amiibo te kopen. Een personage als Wii Fit Trainer is ook maar suf, net als Villager (uit Animal Crossing).

De Amiibo komen met ongeveer zes tegelijk uit, elke maand een nieuwe lading. Mijn plan was om elke maand die een of twee figurines te kopen die tof zijn. Al snel bleek echter dat de voorraden erg laag zijn en dat de vraag ver, heel ver, hoger ligt het aanbod. Chaos en crisis braken uit onder alle Amiibo-fans die er inmiddels zijn. Pre-orders zijn weken voor de release al vergeven, winkels krijgen nauwelijks voorraad en eBay staat vol met Amiibo die voor 40, 80 of 100 euro weg gaan.

Zelf had ik tot de huidige lading geen last van uitverkochte Amiibo, zelfs Rosalina was geen probleem. Ik wil wel nog een Little Mac (uit Punch Out!), maar dat heeft geen haast. Nu is er echter een Amiibo niet meer te krijgen die ik wel graag wil hebben: Ness (uit Earthbound). Ik had ‘m in eerste instantie bij Wehkamp besteld, maar die gooien de Amiibo uit het assortiment en krijgen geen nieuwe meer binnen. Toen bleek dat pre-orders bij Gamemania, die sowieso nauwelijks voorraad krijgen, aanbetaald moesten worden hield ik hoop op Bart Smit en Intertoys. Helaas was Ness uitverkocht voordat ik ‘m kon bestellen, in ongeveer vijf tot tien minuten! Een bestellen bij Bol.com was mijn laatste hoop, maar helaas, ook die werd geannuleerd… Tot op heden zoek ik dus een Ness Amiibo, zonder dat ik de hoofdprijs moet betalen.
142796400754
De toekomstige Amiibo uit de Smash-reeks zijn onder andere Dr. Mario, Ganondorf en Bowser Jr. (reeds bevestigd), maar ook Duck Hunt Dog en R.O.B. komen er waarschijnlijk aan. De verzameling is dus zeker nog niet compleet. We blijven dus de webshops afspeuren naar pre-orders!

Nintendo heeft overigens een officiĆ«le mededeling gedaan over Amiibo. Ze hadden de vraag onderschat en schroeven de productie op. Ook komen er van verschillende Amiibo nieuwe ladingen. Waar, welke en wanneer zijn niet beantwoord. Hopelijk wordt dat tijdens de E3 duidelijk. In de tussentijd blijven we oplettend bezig, want eind deze maand komt de game Splatoon uit met eigen Amiibo en volgende maand geld dat voor de game Yoshi’s Woolly World.

Het is duidelijk, Amiibo are here to stay. Alleen hoop ik wel dat we fatsoenlijke voorraden gaan krijgen, anders is de lol er wel snel vanaf…

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.