Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

E3 2015: Dag 0

Posted by Roy On June - 16 - 2015

Na het toffe begin van gisteren met de uitgebreide presentatie van Fallout 4 en de Mario Maker-finale op het NWC waren de verwachtingen voor vandaag hooggespannen. Om 18.30 uur was het aan Microsoft om te beginnen.

De Xbox One kende een zeer moeilijke start maar Microsoft heeft veel goedgemaakt de afgelopen twee jaar. Ze blijven luisteren naar de input vanuit de gaming communities en komen bijvoorbeeld met een nieuwe controller. Dit nieuwe ding kost maar liefst 150 dollar, maar lijkt het wel waard te zijn als je meer wil dan simpel gamen. Daarnaast wordt de XBO backwards compatible met de 360.

Qua games kregen we onder andere een aantal indies te zien die voor XBO in de planning staan en een Rare Replay collectie met 30 oude games op één disc. Uiteraard was er ook Halo 5, Forza 6, Gears of War 4 en de nieuwe Tomb Raider. Een nieuwe game met Recore en een flink stuk met de Hololens. Overall was het allemaal erg strak gepresenteerd, en zagen de games er goed uit, maar ik werd nergens echt verrast. Het enige dat me een beetje verraste was Sea of Thieves, maar helaas wordt dat een MMO. Sterke conferentie voor de Xbox-fans, voor Roy not so much…

Om 22.00 uur was het tijd voor EA. Zelf heb ik niet veel met EA, ik speel bijvoorbeeld geen sportgames als FIFA of MADDEN en de helft van hun line-up is altijd sport. Daarnaast hebben ze vaste franchises als Need for Speed, die er wel tof uit ziet, Mass Effect en komt er een nieuwe Mirror’s Edge die een prequel zal zijn. Hoogtepunt bij EA was echter Star Wars Battlefront, by far.

Met Ubisoft heb ik de laatste jaren een haat-liefde relatie. Aan de ene kant maken ze games als Rayman Legends, Child of Light en Valiant Hearts, aan de andere kant hebben ze bagger als Assassin’s Creed vol met bugs. Dit jaar lijkt het echter de goede kant op te gaan, mede dankzij nieuw leven in hun Tom Clancy-licentie. Maar liefst drie games met zijn naam hebben een hoop potentie: The Division, Rainbow Six en Ghost Recon. Ben benieuwd of ze die potentie uiteindelijk kunnen waarmaken!

Ook tof van Ubisoft, hun nieuwe game For Honor met vechtende Vikiningen enzo én een nieuwe South Park! Ja, Ubisoft had een prima conferentie. Ondanks het blamerende optreden van Jason Derulo, die kan live echt niets.

De nacht sloten we af met Sony die zoals gebruikelijk op het onchristelijke tijdstip van 3.00 uur begon. Ze hadden by far de meest gelikte persconferentie, maar inhoudelijk vond ik het vooral goedkoop scoren. Ja, er was The Last Guardian, Shenmue III én de Final Fantasy VII remake, maar de ene was lelijk, de andere een Kickstarter en de laatste een remake. Meh. Dan waren Horizon, van Neerlands trots Guerrilla, en Uncharted 4 een stuk toffer. Die twee games zien er fantastisch uit!

Naast de PS4 was er een héél klein beetje aandacht voor Morpheus, Sony’s VR-bril en werd zelfs de Vita nog even genoemd. Morpheus is duidelijk nog niet klaar en iets voor 2016 en van de Vita kunnen we afscheid nemen.

De persconferentie-dag was prima, geen échte Megatons, maar gewoon een aantal prima games.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.