Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

E3 2015: Dag 1

Posted by Roy On June - 17 - 2015

18.00 uur, tijd voor het Digital Event van Nintendo. In tegenstelling tot een ‘echte’ persconferentie met mannen in pak heeft Nintendo een vooraf opgenomen video van 50 minuten om alles te tonen. Het begin is hilarisch met Reggie, Iwata en Miyamoto als Muppet. Na de intro veranderen ze in Star Wars Muppets en worden de eerste beelden van deze game getoond. Grafisch ziet het er eenvoudig uit, maar het is overduidelijk Star Wars.

Hierna gaat het mis. In plaats van een volgende game wordt er een interview met Miyamoto getoond over de game en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Reuze interessant, maar niet tijdens de E3! Argh! Kostbare minuten verspeeld. Helaas gaat dit de hele video door, er wordt ook veel te veel gepraat over het design van Super Mario Bros., ook erg interessant, maar NIET TIJDENS E3! LAAT POTVERDORIE NIEUWE GAMES ZIEN!

Uiteindelijk krijgen we welgeteld één nieuwe WiiU game te zien: Mario Tennis. Ugh. Voor 3DS is het al niet veel beter met eigenlijk alleen Mario & Luigi x Paper Mario waar ik ook al niet enthousiast over wordt omdat beide vorige delen van deze series aan de saaie kant waren. De Skylanders x Amiibo van Donkey Kong en Bowser zien er overigens tof uit, en dit is een mooie samenwerking om Amiibo en Nintendo bij kids bekender te maken.

Uiteindelijk is er voor mij niets nieuws getoond dat ik op mijn wish-list kan toevoegen en ik ben dan ook best teleurgesteld. Gelukkig krijgen we dit jaar nog Super Mario Maker en Xenoblade X, anders hadden we de Wii U alweer in kunnen pakken…

Direct na Nintendo was het de beurt aan Square Enix, bekend van onder andere Final Fantasy. Naast de Japanse rpg-tak heeft Square nu ook Eidos voor de Westerse games en daar komen onder andere Tomb Raider en Deus Ex vandaan. Hoewel de presentatie van Square Enix verreweg het saaist was lieten ze prima dingen zien. FFVII remake nog een keer, Deus Ex Mankind Divided, Rise of the Tomb Raider en ook de nieuwe Hitman ziet er goed uit. Er was zelfs nog wat nieuws in de vorm van Nier 2 (samenwerking met Platinum), Star Ocean 5 en een nieuwe rpg van een geheel nieuwe studio.

De afgelopen jaren was Square Enix een beetje de weg kwijt, maar na de Tomb Raider reboot en Deus Ex Human Revolution lijken ze weer wat centen te hebben verdiend en wordt dit ook weer geïnvesteerd. De toekomst ziet er weer beter uit en zeker de helft van wat ze getoond hebben wil ik daadwerkelijk spelen! Kudo’s voor Square Enix!

In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook nog een persconferentie voor pc gamers. Maar euh, die skip ik. Wie speelt er nou op een pc?

Direct na Nintendo’s Digital Event begon de E3 trouwens officieel, het beursgebouw is open. Dat betekent dat de pers overal mee kan gaan spelen en we op alle websites hands on previews kunnen gaan lezen en bekijken. Voor mijzelf betekent dat vooral alles even laten bezinken om over twee dagen ofzo een terugblik te schrijven. Het belangrijkste is geweest.

Vorig jaar scoorde Nintendo trouwens met hun Treehouse event, de hele dag door werden developers uitgenodigd om hun nieuwste games te komen spelen en uit te leggen. Door het dramatische Digital Event heb ik hier weinig zin in. Zou niet weten van welke game ik meer wil zien? Jammer Nintendo. Jammer.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.