Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

E3 2015: Dag -1!

Posted by Roy On June - 15 - 2015

Het begon zondagmiddag, even voor 16.00 uur. Terwijl ikzelf in de bios zat met mijn pa voor Jurassic World (gave film!) trapte Nintendo af met een mededeling omtrent Smash Bros. en wat dlc die direct vanaf dan beschikbaar zou zijn. Het personage Lucas was al aangekondigd, maar uiteindelijk werden Roy en Ryu ook getoond. Uiteraard inclusief Amiibo! Zelf speel ik geen Smash, maar een Roy Amiibo is hoe dan ook awesome.

‘s Avonds werden het Nintendo World Championship gehouden, een competitie tussen een aantal gamers waarvoor men zich in de USA kon kwalificeren. Ze speelden onder andere Splatoon, Mario Kart 8 en Smash Bros. Ik keek het in eerste instantie vooral als opvulling van de avond omdat ik aan het wachten was op de Bethesda-persconferentie die om 4.00 uur zou starten. Voordat men begon kwam er echter een nogal onverwachte aankondiging: Earthbound Beginnings, die nu al te koop is in de eShop!

Dat was nogal een MEGATON zo op de zondagavond, bizar!

Uiteindelijk bleek het Nintendo World Championship ook nog eens veel meer dan opvulling. Er werd bijvoorbeeld een nieuwe game aangekondigd, Blastball voor Nintendo 3DS, die door de kandidaten direct getoond werd. Goeie manier van games aankondigen dit. Het hoogtepunt was echter de finale waarin Super Mario Maker gespeeld werd. In totaal had men bij Nintendo Treehouse een viertal levels gemaakt, speciaal voor deze finale. Die finale toonde de kracht van de game en heeft bij velen, waaronder mijzelf, de game in de top 3 most anticipated voor 2015 gezet. In de onderstaande video is het hele kampioenschap te bekijken, aan het einde zit de Mario Maker-gameplay (vanaf 3 uur 29 minuten). Kijk en geniet van pure gameplayfun.

Voordat de eerste officiële persconferentie begonnen was had ik dus mogelijk al hét E3-moment van het jaar gezien. Maar goed, Fallout 4 moest nog komen. Bethesda had een saaie pre-show, dus skip in de onderstaande video naar 30 minuten voor het echte begin.

Ze begonnen met de nieuwe Doom die eruit ziet als een hersenloze shooter, precies wat ze willen bereiken. Verder werden er een Dishonored Remaster en Dishonored 2 aangekondigd, een kaartspel en iets MMO-achtigs ofzo. Het einde was uiteraard voor Fallout 4 en dat stelde niet teleur. Het is meer dan ooit en je kunt zelfs je eigen wapens en huizen gaan maken dit keer. Ik weet niet of ik daar aan ga beginnen, alles is optioneel, maar de mogelijkheden lijken nog eindelozer dan in eerdere delen. Prachtige game ook met een veel beter kleurgebruik dan in 3 en New Vegas. Het allerbeste nieuws van Bethesda kwam echter in de vorm van de release: 10 november 2015!

Al met al een mooi begin van een E3 die eigenlijk nog niet eens begonnen is! Vanavond gaan we verder, om 18.30 uur houdt Microsoft haar persconferentie en we gaan tot in de late uurtjes door want Sony start om 3.00 uur!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.