Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

E3 2015: Terugblik

Posted by Roy On June - 19 - 2015

Laat ik maar beginnen met Nintendo, zoals jullie al hebben kunnen lezen via de daadwerkelijke presentatie van Nintendo dit jaar ontzettend tegen. Er zijn nauwelijks nieuwe games getoond en wat er wel getoond werd liet niets nieuws zien. Reggie kan wel aangeven dat het een overgangsjaar is voor Nintendo, maar met de Earthbound-aankondiging en een Zelda-trailer was het al veel beter geweest.

Maar goed, gedurende de dagen erna heeft het Nintendo Treehouse mijn vertrouwen wel weer terug gewonnen. Deze opzet van games tonen is zo goed uitgewerkt dat je gerust uren kunt kijken naar de heren en dames van Nintendo en de developers die uitgenodigd zijn. Van Mario Maker tot Yoshi en van Fatal Frame tot Fire Emblem, eigenlijk is bijna elke aankomende game van Nintendo gewoon top! We wisten echter al van het bestaan, dus is blijft het ‘E3-gevoel’ achterwege.

Wat betreft de Xbox One is er weinig veranderd, de nieuwe controller is erg vet, backwards compatibility is een goede toevoeging, maar qua exclusives is het nog steeds niet zo divers dat ik er eentje MOET hebben. Het nieuw aangekondigde Recore heeft potentie, maar er is zo weinig getoond dat het daarbij blijft. Misschien dat ze me volgend jaar weten te overtuigen? Of zou dan de NX van Nintendo alweer voor de deur staan?

Overigens heeft de PlayStation 4 de komende maanden eigenlijk ook niet echt exclusives om over naar huis te schrijven. Until Dawn in augustus lijkt me tof, maar buiten dat is het vooral third party wat de klok slaat (en dan maakt het dus niet uit of je een Xbox One of PlayStation 4 hebt). Titels als Fallout 4 en Rainbow Six zijn voor beide consoles top. Wel zijn er tijdens de Sony-conferentie de meeste toekomstige toppers aangekondigd, waarvan Horizon een zeer interessante exclusive is. Van Nederlandse bodem zelfs!

De publishers die een conferentie hielden, Bethesda, Ubisoft, EA en Square Enix, hadden ook allemaal mooie games in hun line-up. Van games die dit jaar nog in de winkels liggen tot games waarvan development nog moet beginnen. Er was een hoop om enthousiast over te worden. Al met al een zeer goed jaar voor games met mooie vooruitzichten voor 2016 en verder!

Mijn wish-list is inmiddels flink uitgebreid, en dan zoals verwacht vooral het lijstje met games voor PlayStation 4 omdat ik die nou eenmaal heb. Fallout 4, Final Fantasy VII-R, Horizon, Dishonored D.E., Deus Ex en South Park heb ik direct toegevoegd. Op het gebied van Tom Clany/Ubisoft twijfel ik nog teveel, er komen maar liefst drie potentiële toppers aan in dat genre: Rainbow Six, Ghost Recon én The Division. Welke het uiteindelijk wordt weet ik nog niet. Dat hangt een beetje af van wanneer ze allemaal precies gaan uitkomen, en of ze bugvrij zijn op release. Het blijft namelijk wel Ubisoft…

Bovenstaand verhaal leidt in ieder geval tot de volgende top 5 voor deze E3.

1. Fallout 4
2. Super Mario Maker
3. South Park: The Fractured but Whole
4. Horizon: Zero Dawn
5: Earthbound Beginnings

Tot volgend jaar!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.