Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Netflix

Posted by Roy On June - 26 - 2015

Op Netflix staan een heleboel films en series die je direct kunt kijken. Voor minder dan een tientje per maand heb je toegang tot honderden titels. Er staan bekende series op zoals The Walking Dead, maar ook eigen producties van Netflix. In deze blog zal ik een vijftal aanraders noemen waarvan ik denk dat ze zeker de moeite waard zijn om te kijken. Alfabetisch gerangschikt.

Ik wil beginnen met Pretty Little Liars, een serie over een aantal jonge dames die lastig gevallen worden door een anonieme stalker ‘A’. Nadat Alison op een nacht spoorloos verdwijnt begint de hel. De serie is een echte ‘whodunit’-serie waarbij je jezelf constant afvraagt wie de stalker is. Alle personages worden verdacht gemaakt, van de leraar geschiedenis tot de buurjongen van een van de meiden. Daarbij gebeurt het overigens regelmatig dat er na een arrestatie toch weer vreemde zaken gebeuren. Wat dat betreft wil je elke aflevering weer weten WIE er in hemelsnaam nou dé dader is. Oh, en de hoofdrolspelers zijn allemaal chicks.

De tweede tip is een redelijk recente serie: Daredevil. Advocaat by day, vigilante by night. Een serie gebaseerd op het gelijknamige personage van Marvel (Spider-Man, X-Men) die het verhaal vertelt over een man die als kind blind werd, maar waarbij zijn andere zintuigen juist versterkten. Hij gaat achter de bad-guys in Hell’s Kitchen, New York aan en probeert daarbij zowel overdag als advocaat als ‘s nachts als superheld toe te slaan. In Daredevil is niet alleen het verhaal uitermate boeiend, ook de gevechten zijn rauw en zeer goed in beeld gebracht. Visueel een hoogstandje, zonder overdreven special effects.

New Girl gaat over een drietal huisgenoten die een nieuwe vrouwlijke huisgenote krijgen. Ze botsen op het gebied van eigenlijk alles, maar worden uiteraard goede vrienden. Het is één van de meest hilarische nieuwe series van de afgelopen jaren, on par met een Modern Family wat mij betreft. De serie is niet spannend, heeft geen flitsende beelden, stoere gevechten of wat dan ook, het is simpelweg een gezellige sitcom.

Series waarin een gevangenis en haar bewoners een grote rol spelen zijn er niet zoveel, het is ook niet zo makkelijk om een boeiend verhaal te vertellen waarbij je slechts één locatie gebruikt. Orange is the new black doet dat echter wel. In deze vrouwengevangenis (ik merk nu eigenlijk dat er best veel goeie series te zien zijn via Netflix waarbij vrouwen een belangrijke rol spelen…) ontmoeten we Piper, een vrouw uit een nette familie die opgepakt is voor drugssmokkel. Ze moet zich staande zien te houden tussen allerlei soorten criminelen van allerlei sociale en etnische afkomsten. Werkelijk elke laag uit de Amerikaanse bevolking is aanwezig, inclusief verschillende geaardheden. Een zeer gedurfde keuze natuurlijk, maar het zet een zeer meeslepend én humoristisch verhaal neer.

Tot slot kan ik niet anders dan House of Cards noemen. Dit is misschien wel de beste Netflix Original van allemaal en zelfs een van de beste series ooit wat mij betreft. Vanaf de allereerste aflevering grijpt deze serie je vast en laat je niet meer los. Het hele machtsspel in de (Amerikaanse) politiek komt voorbij en je leert dat je alle kansen die je krijgt moet grijpen. Krijg je geen kans, dan creëer je die voor jezelf. House of Cards is een aanrader voor iedere tv-kijker.

De serie waar ik vandaag aan begonnen ben is Sense8. Dit gaat over acht personen van over de hele wereld die op de een of andere manier met elkaar in verbinding staan en elkaars vaardigheden leren. Ik snap er nog vrij weinig van, maar het is ontzettend intrigerend.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.