Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Yoshi’s Woolly World

Posted by Roy On July - 25 - 2015

De eerste echte Yoshi-platformgame kwam midden jaren 90 uit voor de Super Nintendo en is in mijn ogen nog steeds een van de beste platformgames die ooit gemaakt zijn. De prachtige pastelgraphics, de gevarieerde eindbazen en het schattige van baby Mario en baby Bowser waren een ideale combinatie in een game die een stuk moeilijker is dan zijn uiterlijk doet voorkomen.

Sindsdien zijn er meerdere vervolgen geweest, maar geen enkele kon het niveau van de eerste Yoshi evenaren. Ook Woolly World lukt het niet, maar het is wel de eerste Yoshi-platformer die in de buurt komt én iets unieks biedt. Het unieke zit overigens niet in de gameplay, die is grofweg hetzelfde gebleven, maar in de grafische grapjes die Nintendo heeft uitgehaald door het thema wol goed te gebruiken.

Vaak zit er bijvoorbeeld een geheime doorgang verstopt en moet je er een draadje voor lostrekken om verder te gaan. Andere keren moet je juist met de bollen wol die je bij je hebt een platform maken zodat je verder geraakt. Eerder deed Nintendo het trucje met draad al een beetje in Kirby’s Epic Yarn, maar die game was veel te traag en gemakkelijk. In Woolly World zit behoorlijk wat uitdaging, zeker als je probeert om alles op 100% te halen.

Normaliter speel ik daar niet voor, en toen ik Bowser had verslagen vond ik het mooi geweest, maar recent ontdekte ik dat je in de extra levels Nintendo-kostuums voor Yoshi kunt vrijspelen. Deze zijn erg tof, dus misschien ga ik toch een poging wagen. Al is het enkel in de eerste wereld! Oh, en ik moet mijn Amiibo Ness nog inscannen zodat Yoshi zich ook als Ness kan verkleden.

Al met al is Woolly World een geslaagde Yoshi-platformer. De gameplay is vertrouwd en toch boeiend genoeg, de graphics zijn bijna té schattig en er is een heleboel content te ontdekken. Toch is het verre van een ‘game of the year’-kandidaat. Daarvoor is het eigenlijk niet zo bijzonder. Waar ik bij Yoshi’s beste vriend Mario altijd veel meer gefocust ben speelde ik Yoshi vooral tussendoor en dan maximaal vier levels per keer.

Helaas dus geen instant classic, maar wel een prima game.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.