Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Splatoon

Posted by Roy On September - 8 - 2015

Splatoon is in de basis een third person shooter zoals bijvoorbeeld Gears of War, of de multiplayer van Uncharted. Het eerste grote verschil is dat Nintendo een veel kleurrijkere game heeft neergezet. Daarnaast is het niet zozeer de bedoeling om je tegenstanders neer te schieten, maar moet je om te winnen juist zoveel mogelijk vloeroppervlak verven. Het team dat het grootste oppervlak heeft geverfd wint. De wapens zijn daarom ook meer super soaker dan ak-47 bijvoorbeeld.

De twist in de gameplay zorgt ervoor dat het vrij verfrissend overkomt en in het begin vond ik het ook een erg leuke game. Ik kan absoluut niet richten en koos daarom voor de verfroller als wapen in plaats van bijvoorbeeld een geweer en zo kon ik regelmatig behoorlijk wat punten scoren. Gaandeweg werd de tegenstand echter steeds beter terwijl ik bleef hangen op mijn typische Roy-niveau. Na een uur of acht totaal spelen was ik er daarom wel weer klaar mee.

Splatoon is een erg goede game, maar ik kan er gewoon niets van! Shooters blijken nog steeds niet mijn ding.

Dat Splatoon niet helemaal in mijn straatje past doet overigens niets af aan het succes van de game. In Japan is de game op weg om Mario Kart 8 in te halen qua sales en de online community is enorm voor Wii U-aantallen. Nintendo heeft wat dat betreft echt een succesvolle game neergezet die content blijft leveren zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Een zeer goede zet van Nintendo.

Ik ben benieuwd of we volgend jaar op de NX een Spla2n krijgen, of dat de originele game te spelen zal zijn via backwards compatibility. Voor beide opties is iets te zeggen al hoop ik op een Spla2n, Call of Duty heeft ook jarenlang elk jaar een commercieel succesvol vervolg voortgebracht.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.