Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

LEGO: Jurassic World

Posted by Roy On November - 1 - 2015

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld als ik LEGO Jurassic World de leukste LEGO-game ooit noem. Het is gebaseerd op alle vier de Jurassic Park-films die tot nu uitgekomen zijn en door mijn roze nostalgische bril is de humor die de LEGO-games kenmerkt extra leuk.

De game is opgebouwd in vier losse verhaallijnen die de films volgen. In het begin kun je kiezen voor de eerste Jurassic Park of de meerste recente, Jurassic World. The Lost World en JPIII moet je vrijspelen door eerst Jurassic Park te spelen. Uiteraard ben ik chronologisch aan de slag gegaan en vertrok ik als eerste met Alan, Ellie en Ian naar Isla Nublar. De muziek begon te spelen en ik vond het direct awesome. Gaandeweg beleef je het hele verhaal opnieuw, met hier en daar een kleine twist zoals een raptor met pruik, of een draaimobiel voor de baby T-Rex.

De gameplay is precies zoals we gewend zijn, knok met wat vijanden, bouw wat hulpstukken met Lego-blokjes en speel scenes uit de films na. Ook nu werkt dit weer perfect en zelfs in de overkoepelende wereld tussen de levels is het leuk vertoeven.

De game is niet uitdagend, tenzij je voor 100% completion gaat, en richt zich gewoon echt op puur humorvol vermaak. Dit maakt het een ideale game voor iedereen, niet alleen de LEGO-fans, niet alleen de Jurassic Park-fans, nee voor iedereen. Dit is waarschijnlijk de grappigste game die ik dit jaar speel en ik verwacht ‘m in mijn top 5 voor 2015.

Goed, zoals aangegeven ben ik bevooroordeeld, maar ik ga ervan uit dat jij dit ook leuk vindt om te spelen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.