Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Het is bijna E3-tijd, jeej?

Posted by Roy On June - 5 - 2016

Het is bijna zover! De E3 staat weer voor de deur en normaliter betekent dit dat ik helemaal hyped ben voor wat Nintendo gaat laten zien. Als je je dan bedenkt dat Nintendo in maart 2017 een nieuwe console gaat uitbrengen moet dit wel een top E3 worden. Toch?

Nou, niet echt… Allereerst heeft Nintendo besloten om de NX thuis te laten. Men gaat zich focussen op de nieuwe Zelda voor Wii U. Nu ben ik niet de grootste Zelda-fan dus dit nieuws is een teleurstelling. Gelukkig worden ook de nieuwe Pokémon en de port van Dragon Quest VII getoond anders was Nintendo gewoon niet de moeite waard om te kijken.

Van de concurrentie wordt verwacht dat er nieuwe versies van hun huidige consoles getoond gaan worden. De zogenaamde PS4K en Xbox Neo. Hetzelfde beestje in een iets krachtiger jasje, een beetje zoals een iPhone 6 en dan de iPhone 6S. Ook daar word ik niet gelukkiger van. Voor mijn gevoel heeft de PS4 de aanschafprijs nog helemaal niet waargemaakt en komt dat ding nu pas een beetje op stoom. Als er dan een nieuwe versie komt die mogelijk exclusieve games gaat krijgen dan is dit mijn laatste PlayStation.

Daarnaast is er zeer waarschijnlijk zeer veel aandacht voor virtual reality. Ook hier loop ik niet warm voor, wie wil er nou de hele tijd met een zware bril op z’n kop zitten gamen? Ik niet in ieder geval. Dus ja, qua hardware is het mogelijk de sufste E3 ooit.

Hoe zit het met de andere uitgevers? De EA’s en Ubisofts van deze wereld? Nou, daar zit nog wel wat potentie gelukkig. Vooral qua rpg lijkt het weer een mooi jaar te worden. We kennen natuurlijk Final Fantasy XV en Horizon Zero Dawn voor PS4 inmiddels en daar kunnen we I am Setsuna en Cosmic Star Heroine aan toevoegen. Waar de twee eerstgenoemde echt ‘next-gen’ zijn met grootste werelden en flitsende graphics gaan IaS en CSH juist terug naar het glorietijdperk van Chrono Trigger. Beide geven ook aan inspiratie te halen uit de Beste Ooit en daarmee kweek je bij mij al kippenvel.

Naast de games waarvan we al weten dat ze gaan verschijnen verwacht ik ook minstens drie nieuwe titels die aangekondigd gaan worden die ik wil gaan spelen. Geen idee welke dat gaan zijn en voor welke consoles ze gaan verschijnen overigens. Ik weet alleen dat er altijd nieuwe games aangekondigd worden die ik wil gaan spelen. Die verrassingen moeten het dit jaar gaan doen voor me nu Nintendo het af laat weten en de rest zich richt op nieuwe hardware. Hopelijk zit er wat moois tussen!

Omdat geen enkele E3-blog compleet is zonder lijstjes strooi ik er een aantal rond:

Most anticipated:
I am Setsuna (Square-Enix, PS4)
Cosmic Star Heroine (Zeboid, Vita)
Dragon Quest VII (Square-Enix, 3DS)
Pokémon Sun/Moon (Nintendo, 3DS)
Yooka Laylee (Playtronic, PS4)

Persconferenties:
12 juni – 22.00 uur – EA
13 juni – 04.00 uur – Bethesda
13 juni – 18.30 uur – Microsoft
13 juni – 22.00 uur – Ubisoft
14 juni – 03.00 uur – Sony

Nintendo Treehouse:
14 juni – 18.00 uur – Zelda / Pokémon
15 juni – 19.00 uur – Monster Hunter / Dragon Quest VII / Tokyo Mirage Sessions

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.