Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Game of the Year 2016

Posted by Roy On December - 23 - 2016

Ik ga géén traditionele lijst maken met een nummer 1, 2, 3, etc. Nee, ik pik gewoon een aantal titels waarvan ik denk dat ze het benoemen waard zijn in een ‘game of the year’-overzicht. De lijst is in principe willekeurig al start ik wel met de game die de grootste impact had. Niet alleen op mij, maar op de hele wereld. Pokémon Go was een hype die zijn gelijke niet kent en nog steeds wordt het intensief gespeeld door veel mensen. Ik start de game nog steeds dagelijks op en mijn Pokédex staat op het moment van schrijven op 126. Lapras en Dragonite zijn nog steeds afwezig en ook de baby Pokémon zijn nog niet gevonden. Ik ga nog wel ff door dus de komende weken/maanden. Krankzinnig.
pogo_kijkduin
Als we kijken naar ‘échte’ games was 2016 ook een prachtig jaar, vooral op de PlayStation 4. De console is verre van perfect en er is een hoop te klagen, van roze beeld tot uitgespuugde discs en van brakke servers tot gescheurd rubber. De games zijn echter ijzersterk en uiteindelijk draait het daar wel om! Uncharted 4 is bijvoorbeeld een waar kunstwerk en een perfect slot van de verhalen rondom onze held Nathan Drake. Tip: speel in het Nederlands. Echt. Doe het.
Uncharted™ 4: A Thief’s End_20161126162147
De animatiefilm Toy Story is alweer meer dan 20 jaar oud en lang heb ik zitten wachten op games die grafisch voorbij gaan aan die film. Met de remaster van Ratchet & Clank is dit eindelijk gebeurd. Het is daarnaast een unieke game in een wereld waar platforming vrijwel uitgestorven lijkt. Misschien dat in 2017 de games Yooka Laylee en Mario Switch weer wat meer aandacht kunnen bieden aan dit genre.
Ratchet & Clank™_20160424105501
Na, voor mijn gevoel, honderd jaar wachten was er dit jaar EINDELIJK een nieuwe Final Fantasy. Met het vijftiende deel zet Square Enix een epische game neer die ondanks wat minpunten (gaten in het verhaal, ietwat saaie sidequests) ab-so-luut niet mag ontbreken in de lijsten dit jaar. Ook wil ik graag nog een shout-out geven aan de soundtrack. Tijdloos. (Ps. klik gerust op de link, ik voeg ‘m niet voor niets toe).
FINAL FANTASY XV_20161130122619
Voor Nintendo was het, buiten alles Pokémon, een matig jaar. Er zijn wel een aantal games verschenen die op mijn ‘misschien’-lijstje staan zoals Paper Mario Color Splash en Kirby Planet Robobot maar verder? Nee, het is duidelijk een overgangsjaar waar ze WiiU achter zich aan het laten zijn en vol gaan voor Switch en mobile. Hopelijk duurt Super Mario Run niet al te lang voordat hij naar Android komt en krijgen we straks een puike line-up als Switch lanceert in Nederland.

Geen Nintendo-game in mijn GOTY-lijst accepteer ik als fanboy natuurlijk niet daarom ga ik de regels een beetje buigen en afsluiten Xenoblade Chronicles X. Dat mag want de game verscheen pas in december 2015 en is een rpg waar je zo’n 70 uur in zult steken alvorens je de eindbaas gaat verslaan. Een game die dus echt in 2016 pas uitgespeeld kon worden!

Xeno X heeft al een eigen blog gehad die je hier kunt lezen voor het geval je wat meer over deze grootse game wilt weten. Ik weet dat er maar anderhalve WiiU-gamer in Nederland woont maar geloof me als ik zeg dat Xeno X de moeite waard is. Start ‘m op na de Kerstvakantie en geniet ervan nu het nog kan. Over een paar maanden staat je WiiU in de doos in de opslag.
xenox

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.