Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Wat gaan we doen in 2017?

Posted by Roy On December - 28 - 2016

Er staan in 2017 een aantal potentieel grote veranderingen in de planning. Natuurlijk is de release van Nintendo’s nieuwste console een belangrijk moment, zeker omdat de release gepland staat voor de mooiste maand van het jaar. Op werk gaan we echter ook een spannende fase in, na de aankondiging in januari van 2016 start ook eindelijk onze afdeling met de reorganisatie. Hoewel ik niet vrees voor mijn eigen functie weet je nooit wat een reorganisatie brengt en het zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren dat ik alle tijd van de wereld heb voor de Nintendo Switch…

Daarnaast ga ik weer verder met het verbeteren van m’n gezondheid. Mijn dag- en nachtritme is stukken beter dan een paar jaar geleden en ook ben ik wat gewicht kwijtgeraakt dit jaar. Het is echter nog niet genoeg dus daar ga ik weer wat beter op letten. Hopelijk kan m’n Airfryer daar bij helpen, bakken zonder boter is in ieder geval erg gemakkelijk daarmee!

Het inkrimpen van mijn backlog is inmiddels een project dat al vier jaar duurt en hoewel ik waarschijnlijk nooit door al mijn games geraak maak ik ook hier grote stappen. Er staan nog ‘slechts’ 22 games op de lijst en hiervan zijn er negen die voor de Super Nintendo zijn. Die games, waaronder Final Fantasy VI, hoop ik via Virtual Console (3DS, Switch, SNES Mini…) te spelen maar gaan waarschijnlijk via emulatie gespeeld worden.

Omdat volgend jaar de Nintendo Switch gaat verschijnen, en ik deze met een zekerheid van 99% op launch ga kopen, wil ik in ieder geval mijn backlog reduceren tot een backlog waarop slechts vier systemen vertegenwoordigd zijn. Eerder genoemde Super Nintendo zal dan bijgestaan worden door Nintendo 3DS, Nintendo Switch en de machtige PlayStation 4. Dat betekent dat ik vier games ‘moet’ spelen om daaraan te voldoen: Persona 4 (Vita), Star Ocean (PSP), Mother 3 (GBA) en Dragon Quest IX (NDS). Die laatste zal het lastigste zijn denk ik omdat ik voor 3DS ook Dragon Quest VII en VIII heb liggen. Ja, je leest het goed, IX is ouder dan VII en VIII. De telling is gewoon een beetje verwarrend met remasters enzo.

Wat betreft nieuwe games verwacht ik veel van Nintendo Switch, een nieuwe Zelda, een nieuwe Mario en misschien nog wat onaangekondigde games. De tijd zal ons leren wat er precies gaat verschijnen. Die tijd duurt overigens niet al te lang meer. De grote onthulling met alle details over launchdatum, -prijs, -games, etc. is op 13 januari om 5.00 uur in de ochtend. Vroeg opstaan!

Voor PlayStation 4 staat een prachtig jaar in de planning. Buiten alle games die ik al op m’n wish-list heb staan (zoals Watch Dogs 2, Dishonored 2, Rise of the Tomb Raider) komen er ook véél potentiële toppers waarbij ik Horizon Zero Dawn en Nier Automata specifiek wil benoemen.
horizon
Voor Nintendo 3DS verwacht ik eerlijk gezegd niet heel veel nieuwe games meer, dat is met de komst van Switch waarschijnlijk ook een aflopende zaak. Dat klinkt overigens erger dan het is, de 3DS is immers al zes jaar oud in maart. Het waren zes mooie jaren in ieder geval en wie weet komt er nog een knaller volgend jaar.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.