Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

3 maart!

Posted by Roy On January - 13 - 2017

Vanochtend om 5.00 uur was het zover, Nintendo onthulde alle details omtrent de Switch-release. Naast de datum, 3 maart dus, weten we nu ook de prijs (329 euro) en welke games er tegelijk met het systeem in de winkel liggen. Het aantal launchgames valt wat tegen, eigenlijk telt alleen Zelda. De minigames van 1-2 Switch doen me helemaal niets en Just Dance laat ik ook lekker liggen. Twee teleurstellingen dus eigenlijk want ik had gehoopt op 249 euro en iets meer games. Maar goed. Het is niet anders. Zelda ziet er gelukkig wel ├ęcht episch uit:

De presentatie was overigens typisch Nintendo. Het eerste half uur was compleet gevuld met geouwehoer over de Joycons, de controllers die je aan de tablet klikt, en twee games die gebruik maken van de mogelijkheden van die Joycons. Gevolg: een ontzettende Wii-flashback met zwaaien en zwieren voor de tv. Jammer Nintendo! Ik moet overigens wel zeggen dat de techniek in die Joycons indrukwekkender is dan ik had verwacht. Ben benieuwd of er ook toffe games uitkomen die daar gebruik van gaan maken.

In de maand na de release kunnen we aan de slag met een semi-nieuwe Mario Kart. Mario Kart 8 wordt flink uitgebreid met nieuwe banen, modi en personages en zal als Mario Kart 8 Deluxe in de winkels komen te liggen. Aangezien Mario Kart 8 al ijzersterk was, en ik die eigenlijk veel te weinig heb gespeeld, is dit een mooie titel vlak na release.

De grootste verrassing voor mij was de nieuwe Super Mario game. Dit keer stapt Mario de gewone wereld in en komt hij uit zijn vertrouwde Mushroom Kingdom. In eerste instantie ziet dit er wat vreemd uit. Mario is blijkbaar ook maar half zo groot als normale mensen. Gelukkig speelt de game niet alleen in de ‘echte’ wereld maar zien we ook genoeg andere werelden in de trailer voorbij komen. Het belangrijkste is echter dat hij flink wat acrobatische mogelijkheden heeft teruggekregen.

Super Mario Odyssey staat voorlopig gepland voor een release tijdens de feestdagen 2017, dat zal dus wel november ofzo worden zodat Thanksgiving en Kerst het niet zonder Mario hoeven te doen.

De tweede verrassing was het feit dat Xenoblade 2 werd aangekondigd en in 2017 al in de winkels moet liggen! Beide Xenoblade-titels zijn erg goed, ik was onlangs nog erg lovend over Xenoblade Chronicles X, en ik kijk dan ook erg uit naar dit vervolg. Een vervolg van de eerste Xenoblade Chronicles trouwens, niet een vervolg op Xenoblade Chronicles X terwijl die met een cliffhanger eindigde. Logisch is Nintendo niet altijd…

In totaal zijn er dus vier grote first party exclusives getoond vandaag die ik allemaal day one zal aanschaffen. Wat betreft de third party games is het nog niet om over naar huis te schrijven. Het blijft Nintendo natuurlijk. Wel ben ik blij dat I am Setsuna en Puyo Puyo Tetris naar Switch komen. Samen met Yooka Laylee toch een aardig begin. Dat FIFA en Skyrim ook naar Switch komen doet me niet zoveel, die games speel ik ook niet op m’n PS4 verder.

Al met al een aantal verrassingen maar ook wat mindere punten. Voor mij echter zonder twijfel een console die ik op 3 maart ga kopen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.