Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Blood & Wine

Posted by Roy On February - 17 - 2017

Na het uitspelen van Blood & Wine kan ik het volgende direct zeggen: Dit is de beste dlc uitbreiding aller tijden en een volwaardige game an sich. Het overtreft al mijn verwachtingen.

Het begint allemaal als Geralt gevraagd wordt om naar het prachtige Toussaint te komen om de hertoging aldaar te helpen bij het verslaan van een monster. Gaandeweg kom je er, uiteraard, achter dat het niet niet zomaar een monster is dat mensen omlegt. Een gigantisch verhaal met meerdere vertakkingen ontpopt zich tot meesterwerk.
Sansretour Valley
Buiten de hoofdverhaallijn zijn er zoveel ontiegelijk goede sidequests… Ik zou niet weten waar ik moet beginnen om dat te beschrijven. De ene keer wordt er gevraagd om een aanstaande bruidegom te helpen met zijn bruidschat en de andere keer help je een vervloekte vrouw haar leven terug te krijgen. Telkens heb je keuzes die misschien niet heel veel impact hebben op het geheel maar voor je gevoel oh zo belangrijk zijn.

Er is een grote sidequest waarbij je een legendarisch zwaard kunt verdienen, maar dan moet je jouw ridderlijkheid tonen. Er wordt niet verteld wat je precies moet doen, je voldoet misschien wel, misschien niet aan de gestelde eisen. Dit zorgt ervoor dat je ontzettend goed nadenkt over wat je doet, wanneer je het doet en waarom je het doet. Het moment dat je het zwaard uiteindelijk krijgt voelt zo goed!
Sansretour Valley
Nadat je de laatste missie start ben je er helemaal klaar voor en verwacht je dat alles vlot afgewikkeld wordt. Niets is minder waar. Er komt nog een gi-gan-tisch slot aan dat je voert naar één van de gaafste locaties ooit. Ik weet zeker dat Pascal gaat gillen als hij hier aankomt.

Dit alles wordt gepresenteerd in de allermooiste game ooit. De developers bij CD Projekt Red zijn goden en verdienen eeuwig respect voor wat ze met deze game hebben neergezet. Ik durf de game zo naast Chrono Trigger en Super Mario 64 neer te zetten in mijn top 3 beste games ooit.

The Witcher 3, en zeker Blood & Wine, verdient dit.
Beauclair

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.