Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Switch genot

Posted by Roy On April - 28 - 2017

Dankzij mijn pre-order had ik direct op 3 maart mijn Nintendo Switch in huis. Samen met een Pro Controller, beschermhoes en natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Normaliter ben ik niet zo’n Zelda-fan, ik heb enkel Wind Waker en Link’s Awakening uitgespeeld, maar Breath of the Wild gooit alles over een nieuwe boeg en het concept sprak me wel aan. Dit keer zijn de traditionele dungeons en wapens weg en spelen we in een gigantische open wereld waarbij de ontdekkingsreis centraal staat.


Het verhaal stelt niet zo veel voor. Link wordt 100 jaar na een bijna fataal gevecht met Ganon wakker en moet opnieuw proberen Zelda en Hyrule te redden. Het geheel wordt wat bemoeilijkt doordat Link zijn geheugen kwijt is en alle hulptroepen van weleer inmiddels niet meer bij ons zijn. Dit wil niet zeggen dat Link het helemaal in z’n eentje moet doen. Sommige volkeren in Hyrule kunnen flink oud worden en staan ook nu weer Link bij met raad en daad.

Na een korte introductie waarin het doel (versla Ganon) en de gameplay worden uitgelegd kun je doen en laten wat je wil. Ga je direct naar Ganon? Geen probleem, je kunt de game dan makkelijk binnen een uur uitspelen als je een beetje de route kent. Je kunt echter ook de wijde wereld intrekken en doen waar je zin in hebt. Verlaat het pad, beklim de bergen, keer elke steen om en je waant je in korte tijd in de beste open wereld game ooit. Er is zoveel te doen en je kunt het allemaal doen zoals je het zelf wilt. Alles is mogelijk. Nu denk je misschien, ‘alles, dat kan nooit’, maar binnen deze game kan het wel. Hoe je puzzels oplost is geheel aan jezelf.

Zelf ben ik in totaal tussen de 85 en 90 uur bezig geweest met Zelda en daarmee is het een van de meest gespeelde games ooit voor mij. Hoewel ik niet 100% behaald heb is het geheel wel afgerond inmiddels. Ik heb alle herinneringen teruggevonden, Zelda gered (meerdere keren zelfs), de belangrijkste wapens gevonden, zo’n 100 shrines doorlopen en Eventide Island voltooid. Het was een van de beste games die ik ooit gespeeld heb, en dat zo vlak na The Witcher 3! Dit jaar is qua games fantastisch begonnen voor me dus!

De Switch zelf is ook een genot om mee te spelen. Binnen twee tellen zit je vanuit sleep mode in de game, het schakelen tussen handheld en tv-mode is nagenoeg direct. De Pro Controller is heerlijk en ook de Joycons werken goed. Het OS is wat kaal door bijvoorbeeld het ontbreken van Netflix en YouTube al mag dat geen argument zijn. Als gaming device is dit puur genieten.

Sinds gisteren heb ik ook Puyo Puyo Tetris en Kamiko gekocht, en vandaag wordt Mario Kart 8 bezorgd. Daarmee ben ik de komende weken ook wel weer zoet, in ieder geval wel tot Final Fantasy XII voor PS4 verschijnt in juli. Zoals het er nu naar uitziet zal ik dan pas weer een game gaan spelen op ‘die andere console’, en mocht ik nou al eerder uitgekeken zijn op Tetris en Mario Kart, dan koop ik I am Setsuna, Shovel Knight, Snake Pass, of één van de andere pareltjes uit de eShop. Want er is genoeg. Heerlijk.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.